Zašto putovanje avionom treba da pretvorite u svoj mini spa

  18.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/flight_beauty_cover.jpg

  Zahvalite nam se kad sletite

  Odlazak na putovanje je divna stvar. Ali avioni? Koliko god voleli da letimo, mogu biti razlog zbog kog ćete na destinaciju stići u ne-baš-blistavom izdanju. Ako ne znate kako da putujete, naravno. Ne moram da pričam o tome da je bitno da pijete vodu pre i u toku leta (ma koliko bio kratak). Multivitamin i probiotik će pomoći ako ih uzmete pre ukrcavanja isto kao što će vam koža biti zahvalna ako je u periodu neposredno pre puta ne isušujete jakim sredstvima za čišćenje i tretirate sa posebnom brigom. Ali kada uđete u avionsku kabinu, setićete se zašto je to jedno od mesta na kojima je najteže osećati se dobro – vazduh je suv, ne menja se već samo cirkuliše – a vi, iako ne možete da utišate decu koja plaču, ipak treba da tamo gde ste se zaputili stignete čili i veseli. Nemoguće? Ne, ako znate šta treba da radite. Sledite naše savete, pretvorite let u svoj mini spa i izaćićete iz aviona kao da ste bili na tretmanu, a ne na putu.

  Ne šminkajte se za put

   

  Vazduh u avionu je sam po sebi dovoljno loš, koži neće prijati ako dodatno zatvorite pore. Sa druge strane, ako je čista, ona će upiti sve dobre stvari koje ćete na nju nanenti u toku leta, biće manje podložna stresu i iritaciji. Ako baš jako ne želite da se šetate po aerodromu bez ikakve šminke, neka to bude BB krema, a ne puder i obavezno nosite sa sobom dobre vlažne maramice za čišćenje (putovanje je jedna od situacija kada ih toplo preporučujemo). Očistite lice njima, čim avion poleti, pošto ćete kožu hidrirati u toku leta, a ako baš želite, BB kremu možete ponovo naneti koji minut pre sletanja. Ne zaboravite da pre sletanja ponovo očistite lice maramicama – vazduh iz kabine nije nešto što želite da vam ostane na koži.

  Hidrirajte se do besvesti

   

  To znači da pijete vodu, naravno, ali i čaj od mente ili kamilice. Da vam bolje dočaram: vaša koža ne zna razliku između aviona i pustinje pošto je vazduh jednako suv. Koži prija nivo vlage od 40 do 70 posto, a on u avionu pada na 20. Računajte dalje sami. Da biste se suprotstavili ovome, ponesite sa sobom najhidrantnije proizvode koje imate (u travel pakovanjima, naravno – malo koji prizor je toliko tužan beauty ljubiteljima kao one providne kante pored kontrole na aerodromu u kojima su oduzete kreme, omiljene pincete i makazice – stresam se pri samoj pomisli). Ali oprez: voda direktno na koži? Ne! Suv vazduh će je odmah isušiti i pogoršati situaciju. Trebaju vam proizvodi koji će vlagu zadržati unutar kože. Znači, zaboravite sprejeve za hidrataciju, ono što vam treba su serumi sa hijaluronom koji su odlični za zadržavanje vode. Nakon seruma stvorite zaštitnu barijeru tako što ćete naneti bogatu kremu preko njega ili ulje za lice.

  Ponosno stavite masku

   

  Zahvaljujući poznatima, postalo je potpuno prihvatljivo stavljati masku za lice u avionu, pogotovo na dužim letovima. Maska će hidrirati, nahraniti, smiriti i zaštititi kožu. Stavite je posle seruma, a pre ulja za lice ili hranljive kreme, kako bi mogla dobro da prodre u kožu. Preporučujem vam sheet maske koje se ne prosipaju, a i pakovane su tako da niko ne može da vam ih otme na pasoškoj kontroli. Ako vas neko i bude čudno gledao, verujte nam, vredno je.

  Pazite šta jedete (i pijete)

   

  Rekli smo već da hidratacija ide prvenstveno iznutra ali to se ne odnosi samo na unos tečnosti. Pazite šta jedete. Slana hrana, pogotovo grickalice, gazirani sokovi i kafein, su siguran način da iz aviona izađete otečeni i dehidriarni. Spakujte pre polaska neku zdravu užinu i kesice biljnog čaja.

  Ne preskačite SPF

   

  Samo zato što ste u avionu apsolutno ne znači da vam sunčevi zraci ne mogu ništa. Naprotiv. Činjenica da ćete biti na velikoj visini samo pojačava njihovo dejstvo, a dokazano je da prolaze kroz prozorska stakla na avionu. Nema potrebe da paničite, jednostavno vodite računa da proizvodi koje koristite za vreme leta imaju zaštitni faktor.

  Tretmani za posebne probleme

   

  Spakujte posebnu kremu za tanku kožu oko očiju (na koju svakako nećete naneti masku) i oko usta. Dobra opcija su eye patches koji će učiniti da izgledate odmorno nakon leta. Ako osećate da će vam izaći bubuljica, na primer, ponesite stik koji će je smiriti.

  Krema za ruke

   

  Pitajte bilo koju stjuardesu koji kozmetički proizvod joj je najvažniji u toku leta i najverovatnije ćete dobiti odgovor – krema za ruke. Svi gelovi za dezinfekciju i sapuni na aerodromu i u avionu su izuzetno jaki (i treba da budu, pomislite samo koliko ljudi prolazi kroz ta mesta!) i bukvalno su smrt za ruke kada se ukombinuju za suvim vazduhom. Dakle, bogata krema za ruke je must (a i nekako je posebno zadovoljstvo završiti hidriranje lica tako što znate da su vam i šake negovane, zar ne?)

  Saznaj više:
  Povezani članci: