Na duge staze

  23.04.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/1.jpg

  6 načina da pomognete svojoj kosi da poraste

  Onog dana kad odlučite da želite dugu kosu je trenutak kada morate ozbiljno počneti da vodite računa o njoj. Moraćete da žrtvujete neke stvari da biste dobili dužinu. Ne postoji prečica do duge meke kose – to je metodičan proces koji traje mesecima. Od pravih tretmana za negu do zdrave ishrane, evo šest načina na koji ćete izvući maksimalnu moguću dužinu.

  1. Redovna mini-šišanja

  Tražite od svog frizera da ne skida više od pola centimetra od dužine i da umesto klsaičnog skraćivanja krajeva koristi tehniku poznatu kao dusting kojom se, pažljivo odmerenim šišanjem niz površinu kose uklanjaju rascvetali krajevi. Varate se ako mislite da će kosa brže da naraste ako je uopšte ne šišate: rascvetani krajevi jednostavno će se „popeti“ uz dlaku. Ako predugo čekate između dva šišanja, na kraju ćete morati da skinete više od dužine.

  2. Intenzivan tretman za negu jednom nedeljno

  Frizeri se slažu da je tretman za duboku regeneraciju obavezan jednom nedeljno, pogotovo ako vam je kosa kovrdžava, tanka ili hemijski tretirana. Što se tiče tehnike nanošenja, posebno obratite pažnju na krajeve pošto je to najstariji i najsuvlji deo vlasi. Istanjeni su i lako se lome pa će dodatna nega pomoći da ne ispucaju. Inkorporiranje nege u svakodnevno pravljenje frizure je odličan način da dobijete rezultate: koristite multifunkcionalna ulja umesto gelova ili laka za kosu.

  3. Pazite na koji način perete kosu

  Pranje je osnova svakog režima nege, ritual trebalo bi da započnete i pre nego što uđete pod tuš. Nanesite tretman za pred-pranje i držite ga desetak minuta. To stvara tanak zaštitni film preko vlasi pa ih šampon neće previše isušiti. U toku pranja, temeljno masitajte kožu glave pošto to pospešuje cirkulaciju i samim tim i rast kose. NIkada kosu ne trljajte peškirom već je samo uvijte u mikrofiber tkaninu.

  4. Pravilno se hranite 

  Klasičan plan zdrave ishrane će biti dovoljan vašoj kosi. trebaju vam namirnice bogate gvožđem, cinkom, vitaminima C i B i omega-3 masnim kiselinama. Jedite ribu i morske plodove, mahunarke i jaja kao izvor proteina; babura paprike, spanać i rukolu zbog vitamina C, a seme konoplje i organski gajenog lososa za omega-3 masne kiseline.

  5. Probajte suplemente

  Biotin je zlatan standard kada je reč o dopunama ishrani specijalno za jačanje kose ali većina ljudi koja se zdravo hrani ga unosi u dovoljnim količinama. Mnogi beauty insajderi se kunu u suplemente koji sadrže siliku u kombinaciji sa riboflavinom i vitaminom B2.

  Spavajte na svilenoj jastučnici

  Pamuk će tokom noći izvući vlagu iz kose. Umesto na običnoj posteljini, spavajte na satenu koji nema nikakvu moć upijanja, smanjuje trenje, a samim tim i oštećenja vlasi.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: