11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije

31.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/big_eyes_cover.jpg

Izabrati najbolju paletu senki, četkice i korektor je od presudne važnosti, ali to je tek pola posla: morate znati i šta da radite sa njima, a nekoliko malih izmena u vašoj rutini i tehnici, doneće zbilja krupne rezultate. Skupili smo profesionalne trikove koje treba da primenite odmah.

 

 

Šar-pej kučići su preslatki – otečene i izborane oči nisu. Ukoliko imate ovaj problem, ključno je da pre šminkanja smanjite otok i osvežite kožu tako što ćete je rashladiti. Bilo da se odlučite za old school varijantu kašika ohlađenih u zamrzivaču, kocki leda (ili seruma), kreme sa hladnim metalnim aplikatorom ili patch maske za ispod očiju, ne preskačite ovaj korak i odvojte za njega pet do deset minuta. Pre šminkanja, a posle kreme, nanesite i silikonski prajmer koji će ublažiti izgled sitnih bora.

 

 

 

Sređene obrve daju očima pravi okvir. Pri tom nikako ne mislimo da treba da ih prečupate ili istanjite (ali to već znate i sami), naprotiv: uklonite samo one dlačice koje baš štrče, eventualne nepravilnosti popunite mekom olovkom ili puderom za obrve i investirajte u dobru četkicu kojom ćete ih iščetkati prvo na gore (ključno) pa onda ka spoljnim uglovima lica i gel koji će ih držati na mestu. Low cost trik: našpricajte lak za kosu na staru četkicu za zube.

 

 

 

Tamni kolutovi ispod i oko očiju čine da one izgledaju manje i umorno. Dobar korektor može da obavi tri zadatka – da prekrije tamnu boju, diskoloracije i hajlajtuje ceo deo oko oka i privuče pažnju na tamne trepavice. Za prikrivanje plavih i ljubičastih tonova izaberite nijansu koja je minimalno svetlija i toplija od boje vaše kože i strpljivo je blendajte prstom ili sunđerom ispod oka ali i na kapcima kako biste dobili ujednačenu bazu.

 

 

 

Da istaknete trepavice i uokvirite oči, izvucite tanku, tanku liniju uz sam koren gornjih trepavica (još bolje ako boju utrljate u sam koren). Vodootporni ajlajner sa sunđerastim vrhom i vodootporne olovke su najbolje, ali vodite računa da budu iste boje kao i maskara – ako koristite braon maskaru i imate svetle oči, obrve i kosu, onda ni linija ne treba da bude crna. Na kraju je možete diskretno produžiti i malo podići na gore i tako dodatno otvoriti pogled.

 

 

 

Nije teško imati savršeno bademaste oči ako koristite pravilnu tehniku: olovku ili senku koju koristite stavljajte od sredine oka ka spolja i malo je zadebljajte na spoljnim uglovima. Ako ravnomerno uokvirite celo oko dobićete okrugao efekat umesto zavodljivo mačkastog. Na kraju ublažite linije čistom četkicom i očistite višak štapićem za uši.

 

 

 

Svako ko voli šminku ima bar jedan uvijač za trepavice u svom arsenalu, ali priznajemo da je vrlo lako preskočiti ovaj korak, pogotovo ujutro u žurbi. Ipak, tih dvadesetak sekundi koliko vam treba da uvijete trepavice pravi ogromnu razliku u krajnjem rezultatu i čini da oči izgledaju krupnije i otvorenije.

 

 

 

Ovo je tehnika koja je stara koliko i samo šminkanje ali opstaje sa dobrim razlogom – zaista funkcioniše. Nanesite srednje-tamnu senku na pregib srednje velikom četkicom ali vodite računa o boji: trudimo se da stvorimo iluziju senke, nijansa treba da bude hladnija sa sivim podtonom, a ne tople boje bronzera.

 

 

 

Crna i braon olovka su vrlo efikasne ali ako su vam dosadile, dobićete isti samo zanimljiviji efekat od tamno plave. Kad su senke u pitanju, vesele blago svetlucave boje poput akvamarina, srebrne, ružičaste i lavanda-ljubičaste čine da oči dođu do izražaja. Uz dobro oblikovane obrve i puno maskare, razume se. Izbegavajte mat formule koje izgledaju kao kreda.

 

 

 

Da li smo naglasili maskaru? Ako ste ozbiljni u svojoj želji za krupnim očima, koristite dve vrste: prvo onu koja izdužuje trepavice, a zatim maskaru za volumen (uz dodatni prelaz na srednjem delu gornjeg kapka). Ako imate problema sa grudvicama, pročešljajte ih čistom četkicom.

 

 

 

Na unutrašnjem delu donjeg kapka, naravno. U zavisnosti od toga koje boje su vam beonjače (da, i tu se razlikujemo) uzmite belu ili svetlo-bež olovku. Ovaj korak uvek daje željeni efekat, bilo da ste izveli smokey eye ili samo stavili maskaru.

 

 

 

Postoji razlog zbog kog #nofilter selfiji kada ih rade profesionalci nikada ne izgledaju loše, a taj razlog se zove hajlajter. Stavite ga na centar kapka, ispod obrva i u unutrašnji ugao oka. Preporučujemo kremaste formule koje imaju sitne reflektujuće čestice. Ako imate hladan podton uzmite rozikaste nijanse, a zlatne su za one sa toplim ili maslinatim tonom kože.

 

Saznaj više:
Povezani članci: