5 najboljih pilinga za glatke i hidrirane usne

  13.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/lipscrubs-cover.gif

  Zima ili leto, ispucale usne niko ne želi, a eksofolijacija je iako ne jedini svakako bitan korak. Ipak, nije lako pronaći prave preparate – ne zaboravite da čak i stik za negu može da ih isuši – pogotovo trenutno kada sve mora biti dostupno online. Zato vam donosimo mini vodič u kom ćete pronaći sve što treba da znate o pilingu usana.

  Šta koristiti

  Meku, najmekšu koju možete da pronađete, četkicu za zube – preporučujemo vam one namenjene deci – koju ćete koristiti zajedno sa pilingom. Sam piling treba da sadrži hidrantne i emolijentne sastojke koji neguju – klonite se onih koji sadrže eukaliptus, na primer. Na taj način vam usne neće biti suve nakon pilinga. Najbolji sastojci su ceramidi, šea buter, kokosovo ulje, med, hijaluronska kiselina.

  Kako

  Sam piling nanesite na usne pa četkicom pređite preko njih kružnim pokretima. Pazite da ne budite grubi i da ne preterate. Kao što smo rekli, kvalitetan piling neće isušiti usne, naprotiv – negovaće ih. Zato ga možete ostaviti na usnama oko minut i kada završite sa četkicom. zatim ga uklonite vlažnom krpicom i mlakom vodom (ne vrelom).

  Koliko često

  Ne više od dva puta nedeljno. Zimi ili kada je vetrovito (ispucale usne su čest problem i leti) možete biti u iskušenju da piling radite češće ali nemojte zato što njegova preterana upotreba lako može imati suprotan efekat. Umesto toga, pojačajte upotrebu intenzivnih balzama za negu.

  Šta izbegavati

  Nikada nemojte koristiti četkicu za zube na suvim usnama. Čak i ako nemate piling, prvo na usne nanesite neki intenzivni balzam bilo za usne ili univerzalni. Na taj način neće doći do iritacije i prekomernog skidanja kože.

  Čuvajte se proizvoda za usne koji sadrže salicilnu kiselinu. Iako je savršena za masniju kožu i dubinsko čišćenje, prejaka je za usne i može ih lako iziritirati i izazvati preterano crvenilo i osetljivost.

  Ukoliko osetite da vam smeta bilo koji od proizvoda, odmah ga isperite. 


  Isprobajte BURO. favorite (svi su dostupni online).

  Saznaj više:
  Povezani članci: