7 razloga zbog kojih treba da koristite termalnu vodu u spreju

  28.05.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/05/vodicecover.jpg

  U toplijim danima svi se bacamo u potragu za onom dodatnom ali laganom hidratacijom, kao i za osveženjem. Zato je ovo pravi trenutak za termalne vode u spreju. Dovoljno je samo da pritisnete raspršivač kako biste uživali u svim dobrim stvarima koje mogu da nam pruže, a dolaze u pakovanjima raznih veličina od kojih su neka dizajnirana posebno da ih možete nositi u tašni (i eto savršenog koraka pred ponovno nanošenja SPF-a u toku dana, na primer). 

  Ipak, imajte u vidu da ih je najbolje prskati kao jedan od koraka nege, a posle njih naneti još neko sredstvo za hidrataciju preko koje će sve ono što koži prija zadržati u njoj pogtovo kada su temperature veoma visoke i/ili ste izloženi vetru. 

  Zabluda je da termalne vode u spreju imaju samo ulogu da hidriraju i/ili umire kožu, a ovo su načini na koje ih možete upotrebljavati. Odgovaraće vam bar jedan.

  1. Za hidrataciju

  Prednost korišćenja termalne vode jeste u tome što ne samo da vlaži vašu kožu, već je pogodna za sve tipove kože (čak i za masnu kožu, za koju se mogu koristiti i klasične formulacije ali i one sa dodatim cinkom). Što znači, bez obzira na doba ili stanje kože, možete posegnuti za termalnom vodom. Koristite je prvu, pre svih drugih preparata za negu kako bi pojačali i njihov učinak.

  2. Kao toner

  Svi volimo 2 u 1 proizvode, a termalna voda je pravi multitasker. Ona na kožu deluje i kao hidratacija i kao toner. Dakle, nakon što očistite kožu ujutru/uveče koristite termalnu vodu i umesto tonera, pogotovo kada je koža izložena suncu i/ili vetru pa ne anju nije uputno nanositi tonere sa aktivnim sastojcima kao što su kiseline. Pored toga, termalna voda nanešena na čistu kožu neutrališe loše efekte koje tvrda voda iz vododvoda ima na nju.

  3. Za setovanje šminke

  Termalnu vodu možete koristiti i za setovanje šminke. Kako ona polako isparava tokom dana, to će pomoći da vaša šminka ostane na svom mestu, a možete je koristiti i da navlažite sunđer kojim nanosite podlogu, tako će hidrirati kožu i pomoći u nanošenju proizvoda.

  4. Za zaštitu kože

  Termalna voda služi i kao savršena zaštita vašoj koži od spoljnih uticaja.

  5. Posle brijanja i epilacije 

  Ukoliko nakon brijanja ili epilacije na koži primetite iritaciju i crvenilo, termalna voda je idealan umirujući saveznik. Čista termalna voda sadrži minerale i soli koji pomažu u smirivanju i lečenju kože koja je iziritirana.

  6. Za sjaj kože 

  Dodatna prednost ove lekovite vode jeste to što minerali i soli koje sadrži pojačavaju sjaj kože, bilo da je koristite preko šminke ili na čistom licu, pružiće blistav i prirodan izgled u svega nekoliko sekundi.

  7. Posle vežbanja

  Ono što je vašoj koži potrebno nakon trčanja ili treninga jeste brzinsko osveženje, hidratacija i umirujuć efekat. Sveto donosi jedna bočica termalne vode.

  Saznaj više:
  Povezani članci: