Kako da znate da li vam treba puder ili sprej za setovanje šminke?

  15.02.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/sprejpuder_cover.jpg

  Malo šta može da se poredi sa onim osećajem koji dobijete kad se našminkate (šta god ta svakodnevna šminka svakom od nas pojedinačno podrazumeva), pogledate se u ogledalo i osmehnete se od čistog zadovoljstva. Znate ono – kad si sama sebi lepša. I onda krenete u ostatak dana i desi se život i u nekom momentu shvatite da je na onom jutarnjem izdanju došlo do nekih promena… Možda se sijate oko nosa ili se korektor uvukao u borice oko oka, a rumenilo netragom nestalo. Realno, niko od nas se ne šminka sa idejom da ta šminka neće trajati, a ako zaista želite da tako i bude, potreban vam je još jedan završni korak: proizvod za setovanje šminke.

  Koji? Odgovor zavisi od toga kakva vam je koža, kakvu šminku volite i šta želite da postignete, dakle jedan jedini tačan odgovor – ne postoji. Zato postoje dve osnovne grupe proizvoda za setovanje, a to su puder i sprej, a mi vam donosimo sve što o njima treba da znate kako bi ste napravili pravi izbor.


  Puder


  Šta

  Puder za setovanje se obično koristi na onim delovima lica koja želite da budu mat. Može biti u prahu ili u kamenu i nanosi se isključivo uz pomoć četke ili aplikatora.


  Za koga

  Ako imate masnu ili kombinovanu kožu ili vam se šminka “topi” u toku dana onda je ovo proizvod koji ćete verovatno voleti. Puder za setovanje upija masnoću i to samo tamo gde je potrebno (pošto se obično ne nanosi na celo lice) i savršen je ako želite da vam tečni puder “nigde ne mrda”. Može se nanositi i preko korektora kako bi sprečio njegovo razmazivanje, ulaženje u sitne bore i da posvetli deo kože ispod oka.


  Koji

  Talk i mineralni puderi imaju najbolju moć upijanja i najduže traju na koži, dok su puderi koji sadrže sastojke kao što je silika odlični za stvaranje glatkog blurovanog efekta glatke kože.


  Boje

  Puderi za setovanje mogu biti u boji ili providni, a koji ćete odabrati zavisi od toga šta želite da postignete: bezbojni odgovaraju svima i lakši su, a oni u boji akcentuju podlogu i daju joj topliji ton.


  Kako koristiti

  Postoje dva načina na koja se može nanositi puder za setovanje: samo na određenim delovima lica ili preko celog lica. Prvi način se više preporučuje za stvaran život, a izvodi se tako što se velika meka obla četkica umoči u puder u prahu, nežno otrese višak sa nje, a zatim kružnim pokretima puder nanese oko nosa, na čelo i vrh brade (mesta na kojima vam se koža masti). Ukoliko koristite puder u kamenu, nanesite ga aplikatorom koji dolazi sa njim i utapkajte u kožu, nemojte ga razmazivati. Ako ipak žeilite da pokrijete celo lice, umesto meke četkice koristite veliku ravnu četkicu za puder.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581931075691225.jpg
  SYNCHRO SKIN INVISIBLE SILK LOOSE SETTING POWDER, SHISEIDO (JASMIN)
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581931075738355.jpg
  THE POWDER, LA MER (FABU SPOT)

  HANGOVER 3-IN-1 REPLENISHING PRIMER & SETTING SPRAY, TOO FACED (SEPHORA)
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581931075424125.jpg
  PREP + PRIME FIX +, MAC 
  Saznaj više:
  Povezani članci: