Niste skinuli šminku pre spavanja? Evo 6 jednostavnih koraka da ispravite grešku od sinoć

  22.03.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/03/cover_copy1.jpg

  Savršen provod završio se tako što ste se bacili na krevet i zaspali sve sa podlogom, korektorom, ajlajnerom, ružem, hajlajterom i svim ostalim mazalicama. Oglušili ste se o osnovno pravilo o skidanju šminke pre spavanja i sada, dok ste vi u zemlji snova, vaša koža vredno radi da popravi štetu koju ste joj nesvesno naneli.

  Glavu gore, u cilju eliminisanja očiglednih znakova spavanja sa šminkom, za vas smo sastavili listu od šest jednostavnih koraka koje treba da preduzmete jutro nakon zabave:

  Korak 1: Obećajte sebi da to više nećete raditi

  Rizikujemo da zvučimo kao daveži ali pamet u glavu za ubuduće. Dok je razmazani groupie look bio apsolutni hit 2015. godine, sada se dobro pogledajte u ogledalo i ponovite sebi „nikad više“. Ako ni zbog čega drugog, onda zato što i ako ćete pronaći vremena za dodatne korake u nezi lica, svakako nemate vremena na bacanje za menjanje čarsava sa flekama od pudera i ruža. #fuj

  Korak 2: Očistite lice kao da vam život od toga zavisi

  Niko od nas nema moć da izbriše stare loše odluke, ali možete da skinete sa lica taj rock’n’roll makeup koji ste malo preozbiljno shvatili. Zahvaljujući kombinacijama prirodnih hranljivih sastojaka poput aloa vere i kokosa koji temeljno odstranjuju okorelu šminku i nečistoću, povratićete sjaj licu.

  Korak 3: Piling

  Vaša koža nije srećna. To znamo i mi i vi. Da biste je pripremili za masku, upotrebite blag piling (što finiji to bolji, na grube kuglice zaboravite) i omogućite svom licu da maksimalno iskoristi hranljive sastojke koji će mu pomoći da se povrati.

  Korak 4: Maska, maska, maska 

  Spavanje sa šminkom je bespotrebno. Zdravo, zapušene pore. Zdravo, bubuljice, Zdravo beživotnom tenu. Da povratite sjaj svom napaćenenom epidermisu, nanesite hidrantnu masku i njom ublažite crvenilo i iritaciju.

  Korak 5: Pametno hidriranje

  Znamo da ovo ne želite (ponovo) da čujete ali to što ste prespavali sa šminkom sa sobom neizbežno donosi suvu, iritiranu kožu sklonu perutanju. Odaberite bogatu kremu kako biste joj povratili sjaj i svežinu.

  Korak 6: Ne zaboravite oči

  Svi ovi koraci za saniranje štete oduzeli su vam dragoceno vreme koje ste mogli provesti u dužem spavanju. Iz ogledala vas još gledaju i tamni kolutovi oko očiju i zato završite ceo proces preparatima za konturu oka. Prvo nanesite serum hladnim metalnim aplikatorom koji će smanjiti nadutost, a nakon nekoliko minuta i tanak sloj kreme protiv bora.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: