Recite zbogom podočnjacima

  26.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER-PODOCNJACI.gif

  Podočnjaci ne umeju da čuvaju tajne. Nema veze koliko ste se puta istuširali, namirisali i očešljali, ako konzumirate nezdravu hranu, ne pijete dovoljno vode, ne spavate i na druge načine maltretirate svoje telo, da li zbog previše ili nedovoljno zabave svejedno je, ispod vaših očiju će se pojaviti tamne, često nadute kesice. Ako imate ozbiljne podočnjake znate koliko emotivno mogu da vas upropaste. Pogotovo onda kad počnu da privlače (dobronamernu?) pažnju tipa: “da li je sve ok?”. Podočnjake uzrokuju dva osnovna faktora, a to su genetika i način života. Protiv genetike se možete boriti samo donekle i to simptomski, ali po pitanju načina života niste bespomoćni. Dakle:

  Kvalitetnije se hranite


  Ne postoji dijetetski savet kojim ćete se preko noći otarasiti tamnih kolutova ispod očiju ali trebalo bi da se prebacite na anti-inflamatornu alkalnu dijetu koja smanjuje upalne procese u organizmu i zasniva se na svežem voću i povrću, integralnim žitaricama, nemasnom mesu i zdravim mastima. Ovo je najbolji način da vam koža bude i izgleda zdravo, uključujući i zonu oko oka. Alkalna dijeta podrazumeva, nažalost, i izbacivanje ili minimalno konzumiranje “kiselih namirnica”, kao što su kafa i crno vino.

  Bolje spavajte


  Nećete dobiti podočnjake zato što ne spavate dovoljno, ali će ih nedostatak sna pojačati. Obavezno uključite night mode opciju na svom telefonu ili tabletu tokom celog dana, kako biste što manje bili izloženi plavom svetlu, o čijoj štetnosti smo već pisali.

  Zaštita od sunca je obavezna


  Ovaj korak je možda i važniji od sna od osam sati svake noći. SPF će sprečiti da koža potamni i opusti se. Potražite i korektor sa zaštitnim faktorom širokog spektra.

  Korektor


  Zapamtite da vrlo malo proizvoda najbolje funkcioniše i ne pokušavajte da zacementirate zonu oko očiju. Pri odabiru boje, pažljivo pogledajte koje boje i tona je regija koju želite da sakrijete – ako su vam podočnjaci plavkaste boje ili sivkasti, neutrališite ih toplijom nijansom u tonovima breskve; ukoliko su rozikasti, uzmite korektor sa žutim podtonom.

  A kada dođete u stadijum da ni omiljeni korektor ne može da pomogne, pređite na ozbiljniji arsenal:

  Maske za oči


  Kašike ohlađene u frižideru su i dalje zlatni standard za smanjivanje otoka oko očiju (ne držite ih na očima duže od deset minuta), ali malo hranljivih sastojaka nikad nije na odmet. Stari trikovi poput krastavca i kesica čaja, i dalje rade posao ali namenski napravljene maske za oči ipak imaju jači efekat. Ekstra-nežni i učinkoviti sastojci maski za zonu oko očiju će učiniti čudo. Pogotovo ako i njih ohladite pre upotrebe. A pošto ćete ih nositi dvadesetak minuta, imaćete taman vremena da sebi spremite i spakujete kvalitetan ručak za ostatak dana. Baziran na anti-inflamatornoj dijeti, naravno.

  Pro-Collagen Hydra-Gel Eye Masks, Elemis, 19.900 din; Drops of Youth Eye Mask, The Body Shop, 3.050 din; Anti-puffiness and Smoothing Biocellulose Eye Mask, Bilogique Recherche, cena na upit.

  Puno se priča o formulama i sastojcima ali način aplikacije je podjednako važan. Kada nemate vremena za masku, serumi za konturu oka sa metalnim rolerima daće vam sličan efekat. Odlični su iz više razloga i toliko jednostavni za korišćenje da ćete poželeti da nikad više ne stavite prste direktno u teglicu sa kremom. Najbolji način da ih koristite je da krenete od luka obrva na dole, od spoljašnje ka unutrašnjoj strani oka i nastavite na gore do luka obrve. Ponavljajte ovaj kružni pokret dok se serum ne upije. Ova mini-masaža će smanjiti otečenost, a serum je najbolje držati u frižideru, razume se.

  Roleri


  Le Lift Flash Eye Revitalizer, Chanel, 15.890 din; Multi Active Eye Care, Clarins, 5.890 din; All About Eyes Serum, Clinique, 3.590 din.

  Kreme za oči


  Bio-Performace Glow Revival Eye Cream, Shiseido, 10.690 din; Rosa Arctica Eye Cream, Kieh’s, 4.882 din; Auto Corect Eye Contour Cream, Sunday Riley, 6.990 din.
  Saznaj više:
  Povezani članci: