Šest razloga zbog kojih ćete obožavati SPF u obliku pudera

08.05.2019.
RECOMMENDED
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_SUN_POWDER.jpg
 

Nećemo raspredati o tome koliko je važno da svaki dan koristite SPF, tu nema vrdanja, ali znamo da je pronalaženje proizvoda koji vam odgovara i koji istovremeno ne pravi haos u kombinaciji sa šminkom ravno potrazi za Svetim gralom. Gušće kreme, iako su neophodne, često umeju da budu masne i komplikovano ih je nanositi više puta u toku dana. Ali ta gnjavaža na koju svakodnevno pristajemo u nastojanju da kožu zaštitimo od sunca, konačno ima solidnu alternativu: SPF u obliku pudera. Relativno nov proizvod koji je jednostavna alternativa standardnim losionima. Ovi puderi su napravljeni od rafiniranih minerala, nude širok spektar zaštite i sadrže titanijum dioksid i cink oksid – iste sastojke koji se nalaze u mnogim klasičnim kremama za sunčanje, prave fizičku barijeru na površini kože i ne dozvoljavaju UV zracima da joj naškode. Evo šest razloga zbog kojih više ne možemo da zamislimo dan bez njih ni kad smo u hladu:

1. Nanose se preko šminke i neće je pokvariti. Samo to bi bio dovoljan razlog da ih probate. Pošto su napravljeni da se koriste kao i običan puder, ima ih i bezbojnih i toniranih, a obe varijante matiraju kožu. Osim na lice, možete ih staviti i na vrat, dekolte i nadlanice.

2. Visok SPF. Uglavnom od 20 do preko 50. Zbog svog sastava imaju isti indeks zaštite kao i klasične kreme za sunčanje.

3. Pružaju dodatnu zaštitu. Ovi puderi nisu jedina vrsta SPF-a koju treba da koristite, bar ne kada ste na otvorenom i dugo izloženi suncu (većina nas ga ne bi nanela u dovoljnoj količini, a i jako napuderisana lica nikad ne izgledaju dobro) ali su zato savršen način da dodate ekstra sloj preko svog omiljenog losiona sa zaštitnim faktorom.

4. Deluju odmah. Kada koristite puder sa SPF-om ne morate da čekate dvadesetak minuta da izađete napolje, a možete ga nanositi koliko god puta treba.  

5. Zgodni su za nositi u tašni i popravljanje u toku dana. Uglavnom su pakovani u tube na čijem se kraju nalazi četka ili kao klasičan puder u kamenu. Dakle, nema izgovora da uvek nije uz vas.

6. Daju osećaj kao da na koži nemate ama baš ništa. Pri tom su mnogi od njih toliko dobri da mogu da zamene tečni puder ili bronzer. Pregledajte naše favorite pronađite onaj koji ćete voleti što pre – UV zraci nikom ne gledaju kroz prste.

Saznaj više:
Povezani članci: