Sve što treba da znate o trajnom bojenju trepavica

  28.11.2019.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/trepavice-cover.gif

  Volim maskaru.

  Bez nje mi se čini da nemam oči – ok, imam tendenciju da budem dramatična kad su trepavice u pitanju – ali, razumite me. Ako nemam maskaru, nemam ni njih. Ne zato što su posebno retke ili kratke. Jednostavno su svetle, sa plavim vrhovima. Ne znam kako se to desilo pošto mi je kosa tamnosmeđa, oči tamnobraon, a obrve skoro crne i da, znam, jako sam Disney Snežana ali nemam njene trepavice. I nije mi problem da ih mažem svako jutro ali… Znate scenario u kom vam đavo ne da mira? E, tako i ja umirem da ih trajno obojim. Već sam probala tzv. minival odnosno trajno uvijanje i bila sam vrlo zadovojna sve dok nisam upala u onu fazu kad su neke od trepavica i dalje uvijene, a neke (valjda one nove, ako sam dobro razumela) nisu. No, ne kajem se i da se vratim na početak, razmišljam o tome da ih trajno obojim. A pošto sam štreber (i malo kukavica kad su moje osetljive oči u pitanju) prvo sam morala dobro da se raspitam. Delim sve što sam saznala – nema na čemu.

  Za početak, sam tretman može bukvalno da se uradi za vreme pauze za ručak. Maksimalni poeni, što se mene tiče.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574963691619547-1.gif

  Šta je farbanje trepavica?

  Realno, nije mnogo drugačije od farbanja kose (osim što većini sveta ne pada na pamet da ih posvetljuje). Trajna boja će prirodnu boju trepavica učiniti intenzivnijom i učiniti oko izražajnijim. Sama farba je slična boji za kosu ali je posebno napravljena da može da se koristi na oku. Potrebno je najviše 40 minuta da se postigne maksimalan efekat. Vrlo razumno ako se ima u vidu da ćete mesec dana biti mirni.

  Da li vam treba farbanje trepavica?

  Ako imate svetlu kosu ili samo svetle trepavice (kao ja), onda ste definitivno idealan kandidat. Ako već imate prirodno tamne trepavice, možda je bolje da ih trajno uvijete tretmanom koji se zove lash lift ili minival trepavica. U principu, trajno bojenje trepavica bi trebalo da odgovara svima i ne bi trebalo da izazove alergijske reakcije ali je preporučljivo uraditi test 48 sati pre tretmana.

  Da li možete ovo da izvedete sami kod kuće?

  Setova za kućnu upotrebu ima u slobodnoj prodaji ali pošto se radi o vrlo preciznoj proceduri i to na oku, a da je najgori scenario da oslepite (još malo drame sa moje strane), zaista je bolje prepustiti ovo profesionalcima i izbeći rizik od toga da vam farba završi u oku umesto na trepavicama.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1574963697033588-1.gif

  Da li možete nositi maskaru posle tretmana?

  Naravno. Ali cela poenta tretmana je da vas oslobodi te obaveze. Možda je pametnije investirati u uvijače koji će podići trepavice i učiniti ih još dramatičnijim.

  Da li je tretman štetan za trepavice?

  Ni najmanje. Ipak, ukoliko ih bojite svakih mesec dana, trepavice se mogu malo isušiti pa nije loše da kortistite neki serum za negu trepavica i pospešivanje rasta.

  A šta da ne radite posle bojenja?

  Manje-više možete da radite sve kao i uobičajeno, za razliku od lash lifta kada ne treba da koristite skidače šminke za oči i serume na bazi ulja. Ako nosite sočiva, treba da ih skinete pre same procedure i to je to.

  Saznaj više:
  Povezani članci: