Vreme je za šminku krem tekstura

19.05.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/letnja-sminka-cover_update.jpg

Kada je reč o kremastim teksturama i puderima, suštinski ne postoji pitanje “šta je bolje” već samo ono “šta želite da postignete”. Sjajniji prirodniji finiš uz koji će koža izgledati mlađe svakako pripada prvoj kategoriji, a iako je često koristimo tokom cele godine, leto je posebno vreme u kome volimo da šminku nanosimo prstima (da!) i koristimo što manje proizvoda za maksimalan efekat. Ali kako dobiti najbolji rezultat? Tu smo da pomognemo, skrolujte.

Prepoznajte razlike

Krem proizvodi daju gladak hidriran finiš (ono što na etiketi obično piše jeste satin, satin matte ili luminous) i jače su pigmentisani od onih u tečnom stanju. Kremaste i gel teksture idealne su za suvlje tipove kože i one na kojima se primećuju prvi znači starenja zato što se lakše i neprimetnije blendaju, a puder zna da “sedne” u sitne bore.

Pripremite kožu

Na čisto lice nanesite hidratantnu kremu kako bi koža bila glatka i spremna za šminku, a zatim možete naneti i hidratantni prajmer koji će pružiti dodatnu negu i dugotrajnost ali i doprineti finišu koji želite da postignete.

Slojevi su ključ

Šminku u krem obliku nemojte nikada nanositi preko puderastih tekstura ali obratan smer je ne samo dozvoljen već i poželjan ako želite dugotrajne rezultate. Ovo posebno važi ukoliko imate masniju kožu – u tom slučaju puder za setovanje je za vas obavezan korak.

Temperatura

Kremaste teksture mogu se koristiti tokom cele godine ali na visokim temperaturama i na velikoj vlažnosti vazduha potrebno je naneti prajmer. Ovaj korak proizvodima daje “nešto za šta mogu da se uhvate” i omogućava im da duže traju. Zimi, pogotovo ukoliko imate suvu kožu, ovaj korak nije potreban.

Tip kože

Realno, postoje različite krem-teksture i zato nema nikakvog razloga zašto ne biste mogli da pronađete onu koja odgovara vašoj koži. Ukoliko je suva, odaberite proizvode koji su emolijentni i imaju gušću teksturu. Masnoj koži više odgovaraju gelaste teksture i mat finiš. Ipak, krem formulacije su uopšteno najbolje za normalnu, suvu i stariju kožu, imaju laku ili srednju pokrivnu moć i čine da koža izgleda glatko i sjajno.

Igrajte se (krem) teksturama

Iako puder uvek možete koristiti na kraju, i same kremaste teksture pružaju mnogo izbora. Od mat, preko glossy do sedefastih, pružiće vam sve mogućnosti. Na primer, preko mat krem rumenila možete uvek naneti svetlucavi hajlajter, isto važi i za senke.

Slobodno koristite prste

Toplota prstiju će dodatno doprineti tome da se proizvod bolje upije, a na ovaj način lako je i kontrolisati njegov intenzitet. Sintetičke četkice i aplikatori pružiće vam jaču pokrivnu moć i intenzitet boje. Svakako se pripremite na to da ćete svoju šminku morati malo “osvežiti prstima” u toku dana – ali realno, to radite i sa puderastim teksturama i četkicama, zar ne?

Saznaj više:
Povezani članci: