Zahvaljujući resveratrolu, imaćete lepšu kožu ako pijete crno vino

  16.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/vino_beauty_cover_udpate.jpg

  Da li sam vam privukla pažnju?

  Sviđa vam se ova premisa? I meni. Ali pošto sam se više puta uverila da kada nešto zvuči suviše dobro da bi bilo istina, obično ispadne da nije istina, moram da vam kažem kako stoje stvari: na neki način, crno vino u malim količinama jeste dobro za kožu (i za krvne sudove i praktično SVE), a to je zahvaljujući antioksidansu koji sadrži i koji se zove resveratrol. Da li postoje bolji načini da iskoristite njegove benefite umesto da ga unosite sa alkoholom? Odgovor je da. Možete ga unositi suplementima ili kremama i oba ova načina su, nažalost, bolja od vina. Don’t shoot the messanger!

   

  A šta je zapravo resveratrol i zašto treba da vas je briga?

   

  Za početak, treba da znate da se radi o jednom od najmoćnijih antioksidanata koji se u prirodi nalazi u kožici crnog grožđa, pistaćima, borovnicama i brusnicama, kakau (i crnoj čokoladi – ovo postaje sve bolje i bolje, zar ne?). Resveratrol je polifenol (supstanca koju biljke proizvode kako bi se odbranile od stresa) i kada se nanese na kožu ima sličan efekat: sprečava nastajanje oštećenja i pomaže koži da se oporavi od štetnog uticaja okoline.

  Kakav dugoročan efekat resveratrol ima na kožu?

   

  Pokazao se kao odlična zaštita protiv ultravioletnog zračenja i stresa. Zbog svoje molekularne strukture može bukvalno da spreči formiranje molekula slobodnih radikala. Ako vam to nije dovoljno, postoje naznake da stimuliše zdravo obnavljanje ćelija. Sve u svemu, radi se o pravom rudniku zlata anti-ageing efekata, u koje spada i zaštita kože od štetnih enzima i stimulisanje fibroblasta koji su odgovorni za stvaranje zdravog kolagena.

  Na koje probleme kože resveratrol najviše utiče?

   

  Efikasan je u obnavljanju i zaštiti svih tipova kože. Pomaže u smanjivanju crvenila, ujednačavanju teksture i nedostatku sjaja, aktivira obnavljanje ćelija i time učvršćuje kožu i sprečava gubitak tonusa. Istina je, ipak, da je ovo samo jedan tip od mnogih antioksidanasa i da najbolje rezultate daje u kombinaciji i sa drugima. Najefikasniji način da ga koristite jeste da ga dodate svojoj redovnoj rutini koja sadrži čitav spektar antioksinasa i garantovano ćete profitirati.

   

  Kao i vitamin C, resveratrol je izuzetno teško stabilizovati i kozmetičkim kompanijama su bile potrebne godine istraživanja da bi došli do formula koje ga održavaju i prodiru u kožu. Ovo su naši favoriti (a ujedno i pioniri upotrebe resveratrola).

  Resveratrol Lift Firming Serum, Caudalie

  Brzoupijajuća formula kombinuje resveratrol sa mikro-hijaluronskom kiselinom i time pomaže koži da se učvrsti i podigne. Pored toga, cena je izvanredna za ovaj kvalitet i koncentraciju sastojaka.

  Resveratrol B E, SkinCeuticals

  Namenjen noćnoj upotrebi, ovaj serum možete koristiti samog ili preko svog uobičajenog seruma. Pomaže u podizanju i posvetljivanju kože, a ujedno i neutrališe oštećenja nastala u toku dana.

  Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate, Estée Lauder

  Anti-inflamatorno dejstvo resveratrola u kombinaciji sa salicilnom kiselinom je ono što je koži potrebno kada je najranjivija. Koristite ga u periodima kada joj je potrebna dodatna nega, ne kao stalan deo rutine.

  Saznaj više:
  Povezani članci: