#Trending: Vesele boje makeupa donose odlično raspoloženje

  10.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/bright_makeup_cover.jpg

  Obožavamo odeću koja na nas deluje poput dopamina (a dokazano je da boje imaju sličan efekat na naše raspoloženje), a sada je došlo vreme da iste principe primenimo i na letnji makeup. Realno, nije da nam ne treba sva pozitiva koju možemo da dobijemo. Trend je započeo još u karantinu (koji za neke još uveki traje u određenoj meri), a prva osoba na kojoj smo ga primetili jeste obožavana Tracee Ellis Ross. Malo zelene u nijansi limete, malo koralnog ruža za usne i stigli smo i do dvobojnih senki u ciklama-narandžastoj kombinaciji. Ljubav na prvi pogled!

  Jarke nijanse imaju moć da nam podignu raspoloženje ali i nivo energije pa zato ne treba da čudi da se šeruju po društvenim mrežama više od ostalih. „Svetle, jasne boje su asocijacija na igru i pružaju osećaj novog početka“, izjavljuje Romy Soleimani, poznata šminkerka koja stoji iza transformacija Tracee Ellis Ross. Ona je putem video poziva koji svi mogu da pogledaju glumicu učila kako da najbolje izvede ove lookove, a mi smo štreberski hvatali beleške.

  „Najjednostavnije jarke boje za šminkanje su ciklama i paradajz-crvena. Najlakše ih je, naravno, naneti na usne ali malo je zabavnije poigrati se njima na očima (kao u slučaju Tracee). Pustite mašti na volju i budite apstraktni! Isprobajte olovku u boji umesto crne, izvucite je poput ajlajnera ili probajte maskaru u boji.“ Trik da izgledate božanstveno jeste da akcente u boji uparite sa blistavom zdravom kožom i ne preterujete sa ostatkom šminke.  

  Saznaj više:
  Povezani članci: