chanel noir et blanc

10.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/crnobelo_cover.jpg

“Žene misle o svim bojama osim o nedostatku boje. Već sam rekla da crna ima sve. Bela, takođe. Njihova lepota je apsolutna. To je savršena harmonija.” Gabrielle Chanel

Od kada se pridružila brendu kao globalni kreativni ditrektor za šminku, Lucia Pica ređa uspehe svojim nekonvencionalnim kolekcijama, a za sledeću sezonu, reinterpretira ultimativne simbolične (anti)boje: crnu i belu. Na prvi pogled zvuči riskantno ograditi se od drugih boja kada pravite makeup, slažemo se, ali Pica to ne čini već razvija celu paletu oko osnovnog kontrasta i daje mu multidimenzionalnost i život.

“Crna i bela su za mene, samo početak kolekcije. Mogu, na primer, da koristim obe na naoktima ili i ajlajnerimašto je lako. Ali mogu da ih koristim i kao transparetni “top coat” preko koji će dodati sjaja drugim senkama za oči ili posebno da se licu doda sjaj. Ne radi se o tome da nema boja nego o korišćenju tih nekih boja koje su “između”.” izjavila je u intervjuu povodom kolekcije za sledeću jesen/zimu.

Upravo te nijanse su njen manifesto modernosti i lepote za savremenu ženu. Kolekcija će u svetu biti dostupna u avgustu, a mismo već odbrali svoje favorite.

 

Saznaj više:
Povezani članci: