Da li je Marc Jacobs pronašao svoj novi životni poziv

  22.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/marcjacobs-cover.gif

  “Forget about The Tiger King. Let’s talk about the Leopard Queen.”

  Zaboravite sve što ste mislili da znate o beauty tutorijalima, uključujući i savršeno svetlo i kadriranje: Marc Jacobs je (sve iz karantina) uspeo da svet beauty vlogovanja obrne naopačke svojim videima iz serije IGTV “Too-Torial”. Kao i mnogi poznati i on se nalazi u kućnoj izolaciji ali razlika između Marca Jacobsa i nekih kojima je preko potreban ozbiljan reality check jeste u tome što Jacobs odlično zna šta će sa sobom: on se istinski zabavlja, a tako zabavlja i nas.

  Inspirisan stavom legendarne Dianae Vreeland i njenim večitim pitanjem “a zašto da ne?” Marc se odlučio da napravi seriju makeup tutorijala bez sponzora, bez naizgled zacrtanog pravca i petogodišnjeg plana. Činjenica da se isti ne pojavljuju na zvaničnom nalogu Marc Jacobs Beauty govori dovoljno u prilog tome koliko šminkanje u svom kupatilu shvata lično (iako, naravno, koristi proizvode se svojim imenom i, ubijte me ako ih ne pokupujem čim se ovaj cirkus završi kako znam i umem).

  I tako je stao pred ogledalo u leopard džemperu i krenuo da maže. Bukvalno. Sedefastim senkama, olovkom za oči, uvek sa crvenim noktima u kadru. Onako kako to rade deca koja su se prvi put domogla nečije šminke, sa jednakim entuzijazmom i guštom. Rezultat je neodoljiv.

  “Zašto da se ne našminkam? Što se ne bih doterao? Ili paradirao po kući u donjem vešu, zašto ne bih igrao go, zašto ne bih uživao u ovom vremenu koje mi je dato i zašto da ja ne budem ja i da se ne bojim i ne stidim toga da budem svoj?” Imam utisak da bi od ovog captiona mnogi mogli da naprave dnevne meditacije i afirmacije i svet bi bio bolje mesto.

  Jacobs se nikad nije bojao nesavršenosti dokle god je ona kreativna (osim kada je u pitanju bila njegova težina ali to je druga priča) i sada, kada se već dokazao svetu, nema problem da istu podeli sa 1.4 milona svojih pratilaca na Instagramu. Ko mi ne veruje, neka samo pogleda post na kom je sam sebi namazao nokte na nogama. Svoj prvi video Jacobs je snimio tako što je stavio telefon na postolje od kutije kornfleksa zalepljene na (čini mi se) knjigu. Moj omiljeni video je onaj posvećen mjuziklu Rocky Horror Picture show i ikoničnim usnama sa špice. Ako u to sve dodamo moto dotičnog filma “don’t dream it, be it”, jasno vam je u kom mentalnom stanju se nalazi Jacobs i zašto je više nego uputno pridružiti mu se.

  Saznaj više:
  Povezani članci: