Pretraga

10 dobrih stvari koje tretman kiseonikom moše da uradi za vašu kožu

10 dobrih stvari koje tretman kiseonikom moše da uradi za vašu kožu

Tekst: Manda Javorina


Moramo prvo i pre svega da raščistimo nešto: kao što ne postoji jedan sok/hrana/mantra koja sama za sebe svačiji život dovodi u savršenu ravnotežu (i čuva malu decu), tako ne postoji ni kozmetički tretman koji će vam preko noći dati savršenu kožu. To je zadatak koji zahteva posvećenost, kod nekog više kod nekog manje, ali oko toga nema pregovora. Osim osnovnih koraka, tu na scenu stupaju tretmani, oni koji prevazilaze idem-kod-kozmetičara-dva-puta-godišnje-na-čišćenje. Jedan od njih je tretman kisenikom, a ukoliko ga niste do sad već probali, ovo je tekst za vas.

Šta je tretman lica kiseonikom?

Dizajniran je da nahrani kožu i pojača proizvodnju kolagena, a koristi se aparat koji prska visoko koncentrisane molekule kiseonika direktno u epidermis. Ovaj kiseonik koji se topikalno nanosi na lice, obogaćen je vitaminima, mineralima, osnovnim nutrijentima i biljnim ekstraktima.

Kako izgleda tretman?

Ako zamišljate nekakvu masku sa kiseonikom, zaboravite je, tretman se izvodi apartom koji liči na onaj za airbrushing. Njim se na kožu aplicira kiseonik i anti-age serumi ili hidratantne kreme. Aparatom se prelazi preko lica sve dok cela njegova površina ne bude pokrivena.

Koliko često ga treba izvoditi?

Obično se na početku radi serija tretmana jednom nedeljno, pet do šest nedelja. Sam tretman vrlo kratko traje pa njegovo ponavljanje ne zahteva velike promene rasporeda.

10 dobrih stvari koje tretman kiseonikom moše da uradi za vašu kožu (фото 1)

Benefiti tretmana kisenikom

Veća proizvodnja kolagena

Kolagen je protein koji koži daje čvrstinu i elastičnost. Kada on oslabi (sa godinama, naravno), pojavljuju se bore. Jedan od najvećih benefita tretmana kiseonikom jeste to što pospešuje proizvodnju kolagena što sitne bore čini manje vidljivim.

Detoksikacija kože

Kada se kiseonik nanosi na ovaj način i obogaćen je nutrijentima i vitaminima, onda on pospešuje detoksikaciju kože, poništava loše uticaje koji imaju zagađenje iz okoline i izlaganje suncu, kao i nekvalitetna ishrana, a pomaže u oporavku ćelija kože.

Ubrzava se obnova ćelija

Ćelije kože imaju ograničen životni vek, a kiseonik igra ključnu ulogu u njihovoj regeneraciji. On ubrzava vreme u kom se razvijaju nove ćelije što, sa svoje strne, znači da koža brže zarasta i oporavlja se. 

Hidratacija kože

Stalno izlaganje suncu, zagađenje i loša ishrana utiču na to da koža počne da gubi vlagu i slabije je zadržava pa postaje izuzetno suva i beživotna. Ako vam je koža prirodno suva time gore po vas. Tretman kiseonikom hidrira kožu, vraća joj ph ravnotežu i štiti je od štetnih uticaja okoline.

10 dobrih stvari koje tretman kiseonikom moše da uradi za vašu kožu (фото 2)

Koži se vraća sjaj

Ova vrsta tretmana uklanja sve nečistoće sa površine kože i uklanja sloj mrtvih ćelija, čisti zapušene pore i obrazima vraća prirodno rumenilo.

Borba protiv akni

Akne nastaju kada su pore zapušene, u njima se gomilaju nečistoća i sebum, proširuju se i dolazi do upale. Ovaj tretman čisti pore, samim tim ih sužava i ne dozvoljava gomilanje prljavštine. Rezultat? Manje (ili nimalo) mitisera, bubujica i akni.

Ujednačen ten

Serum koji se koristi u toku tretmana kiseonikom je bogat hijaluronskom kiselinom, peptidima, vitaminima i bijnim ekstraktima koji doprinose ravnomernoj boji kože i čine je sjajnom.

Rezultati su odmah vidljivi

Primetićete ih čim se pogledate u ogledalo, odmah nakon tretmana: ožiljci će se smanjiti, akne smiriti, bore i flekice ublažiti, a koža će izgledati mlađe i odmornije.

10 dobrih stvari koje tretman kiseonikom moše da uradi za vašu kožu (фото 3)

Nema bolnih propratnih efekata

Sam tretman je vrlo blag prema koži i ne izaziva iritaciju, crvenilo, otoke, peckanje ili opekotine. Pogodan je za ljude sa osetljivom kožom kao i za one koji ne žele tretmane koji uključuju hemiju.

Brz oporavak

Ako ćemo iskreno, tretman lica kiseonikom i nema pravi period oporavka za razliku od mnogih drugih tretmana. Možete slobodno da se vratite svojoj rutini, kremama, losionima i makeupu praktično odmah.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor