Pretraga

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije

Tekst: Manda Javorina

Izabrati najbolju paletu senki, četkice i korektor je od presudne važnosti, ali to je tek pola posla: morate znati i šta da radite sa njima, a nekoliko malih izmena u vašoj rutini i tehnici, doneće zbilja krupne rezultate. Skupili smo profesionalne trikove koje treba da primenite odmah.

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 1)

 

 

Šar-pej kučići su preslatki - otečene i izborane oči nisu. Ukoliko imate ovaj problem, ključno je da pre šminkanja smanjite otok i osvežite kožu tako što ćete je rashladiti. Bilo da se odlučite za old school varijantu kašika ohlađenih u zamrzivaču, kocki leda (ili seruma), kreme sa hladnim metalnim aplikatorom ili patch maske za ispod očiju, ne preskačite ovaj korak i odvojte za njega pet do deset minuta. Pre šminkanja, a posle kreme, nanesite i silikonski prajmer koji će ublažiti izgled sitnih bora.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 2)

 

 

Sređene obrve daju očima pravi okvir. Pri tom nikako ne mislimo da treba da ih prečupate ili istanjite (ali to već znate i sami), naprotiv: uklonite samo one dlačice koje baš štrče, eventualne nepravilnosti popunite mekom olovkom ili puderom za obrve i investirajte u dobru četkicu kojom ćete ih iščetkati prvo na gore (ključno) pa onda ka spoljnim uglovima lica i gel koji će ih držati na mestu. Low cost trik: našpricajte lak za kosu na staru četkicu za zube.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 3)

 

 

Tamni kolutovi ispod i oko očiju čine da one izgledaju manje i umorno. Dobar korektor može da obavi tri zadatka - da prekrije tamnu boju, diskoloracije i hajlajtuje ceo deo oko oka i privuče pažnju na tamne trepavice. Za prikrivanje plavih i ljubičastih tonova izaberite nijansu koja je minimalno svetlija i toplija od boje vaše kože i strpljivo je blendajte prstom ili sunđerom ispod oka ali i na kapcima kako biste dobili ujednačenu bazu.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 4)

 

 

Da istaknete trepavice i uokvirite oči, izvucite tanku, tanku liniju uz sam koren gornjih trepavica (još bolje ako boju utrljate u sam koren). Vodootporni ajlajner sa sunđerastim vrhom i vodootporne olovke su najbolje, ali vodite računa da budu iste boje kao i maskara - ako koristite braon maskaru i imate svetle oči, obrve i kosu, onda ni linija ne treba da bude crna. Na kraju je možete diskretno produžiti i malo podići na gore i tako dodatno otvoriti pogled.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 5)

 

 

Nije teško imati savršeno bademaste oči ako koristite pravilnu tehniku: olovku ili senku koju koristite stavljajte od sredine oka ka spolja i malo je zadebljajte na spoljnim uglovima. Ako ravnomerno uokvirite celo oko dobićete okrugao efekat umesto zavodljivo mačkastog. Na kraju ublažite linije čistom četkicom i očistite višak štapićem za uši.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 6)

 

 

Svako ko voli šminku ima bar jedan uvijač za trepavice u svom arsenalu, ali priznajemo da je vrlo lako preskočiti ovaj korak, pogotovo ujutro u žurbi. Ipak, tih dvadesetak sekundi koliko vam treba da uvijete trepavice pravi ogromnu razliku u krajnjem rezultatu i čini da oči izgledaju krupnije i otvorenije.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 7)

 

 

Ovo je tehnika koja je stara koliko i samo šminkanje ali opstaje sa dobrim razlogom - zaista funkcioniše. Nanesite srednje-tamnu senku na pregib srednje velikom četkicom ali vodite računa o boji: trudimo se da stvorimo iluziju senke, nijansa treba da bude hladnija sa sivim podtonom, a ne tople boje bronzera.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 8)

 

 

Crna i braon olovka su vrlo efikasne ali ako su vam dosadile, dobićete isti samo zanimljiviji efekat od tamno plave. Kad su senke u pitanju, vesele blago svetlucave boje poput akvamarina, srebrne, ružičaste i lavanda-ljubičaste čine da oči dođu do izražaja. Uz dobro oblikovane obrve i puno maskare, razume se. Izbegavajte mat formule koje izgledaju kao kreda.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 9)

 

 

Da li smo naglasili maskaru? Ako ste ozbiljni u svojoj želji za krupnim očima, koristite dve vrste: prvo onu koja izdužuje trepavice, a zatim maskaru za volumen (uz dodatni prelaz na srednjem delu gornjeg kapka). Ako imate problema sa grudvicama, pročešljajte ih čistom četkicom.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 10)

 

 

Na unutrašnjem delu donjeg kapka, naravno. U zavisnosti od toga koje boje su vam beonjače (da, i tu se razlikujemo) uzmite belu ili svetlo-bež olovku. Ovaj korak uvek daje željeni efekat, bilo da ste izveli smokey eye ili samo stavili maskaru.

 

11 trikova šminkanja pomoću kojih će vam oči izgledati krupnije (фото 11)

 

 

Postoji razlog zbog kog #nofilter selfiji kada ih rade profesionalci nikada ne izgledaju loše, a taj razlog se zove hajlajter. Stavite ga na centar kapka, ispod obrva i u unutrašnji ugao oka. Preporučujemo kremaste formule koje imaju sitne reflektujuće čestice. Ako imate hladan podton uzmite rozikaste nijanse, a zlatne su za one sa toplim ili maslinatim tonom kože.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor