Pretraga

8 paleta senki za savršen smokey eye

8 paleta senki za savršen smokey eye

Tekst: BURO.


Smokey eye ove sezone dolazi u nekoliko reinkarnacija, a svaka je jednako uzbudljiva. Nosiv je i na pistama i u stvarnom životu i nemoguće mu je odoleti pa nije ni čudo što se nalazi na listama omiljenih trendova naših poznatih šminkera. Da biste ovladali tehnikom potrebne su vam, pre svega, dobre četkice i strpljenje ali svaki trud se isplati, a, realno, svako od nas već ima svoju varijantu senčanja koju je već masterirao - dovoljno je samo da malo promenite nijanse, princip je isti. Ovo su palete kojima se najviše radujemo sada kada je konačno došlo vreme kada se šminka ne topi.

 

La vie en rose

 

Ne trebaju vam ružičaste naočare, samo senke u tim nijansama. Imajte na umu da se ne radi o hladnim mat pastelnim ili neprimetnim balerina nijansama, trebaju vam žive ružičaste nalik na nebo kada sunce zalazi ili malo blažu varijantu neona koji je obeležio leto. Možda ćete pasti u iskušenje da senku pretvorite u rumenilo, kao Maisie Williams čije outfite sa Nedelje mode u Parizu želimo u svom ormaru.

 

 

Couture Palette 9, Yves Saint Laurent, 7.139 din.
The New Nude Eyeshadow Palette, Huda Beauty

 

 

Klasična ugaljsiva

 

Drama, drama, drama. I seks. To su dve presudne reči koje padaju na pamet na pomen klasične verzije smokey eye šminke. Rezervisan samo za nakon što padne mrak i minimalne druge boje na licu. Jedino sa čime se zaista možete igrati su različite teksture - od mat do najsjajnijih - i duševnim mirom svih oko vas. Uparite sa smokingom i malo razmrljajte.

 

 

Les 4 ombres 334, Chanel
Palette 5 Couleurs 04, Guerlain, 8.479 din

 

 

Svetlucava bronza

 

Intenzivno metalik koja daje smokey efekat čistom jačinom. Jedini preduslov je da imate topao podton kože, u suprotnom se nemojte upuštati u ovu igrariju pošto ćete izgledati apsolutno pogrešno (za one sa hladnim podtonom odgovor su pink ili tamnoljubičasta).

 

 

Hypnôse Drama Eyeshadow Palette 01, Lancôme, 5.583 din.
Backstage Eyeshadow Palette, Dior

 

 

Kao prava senka, ali bolje

 

Ovo su nedefinisane nijanse koje imitiraju prirodnu igru senki, a da li će biti više braon ili sive, zavisi od boje vaše kože. Verovatno najprefinjenija varijanta za koju bi se, da je kojim slučajem imala opciju, odlučila i Grace Kelly. Ostatak lica trebalo bi da prati jednako polished estetiku, pa zato ne preskačite rumenilo i ruž koji liči na prirodnu boju usana. Klonite se presvetlih nude nijansi.

 

 

Smoky Stories Eyeshadow 5, Bourjois, 1.175 din.
All About Shadow 8 Pan Palette, Clinique

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar