Pretraga

8 paleta senki za savršen smokey eye

8 paleta senki za savršen smokey eye

Tekst: BURO.


Smokey eye ove sezone dolazi u nekoliko reinkarnacija, a svaka je jednako uzbudljiva. Nosiv je i na pistama i u stvarnom životu i nemoguće mu je odoleti pa nije ni čudo što se nalazi na listama omiljenih trendova naših poznatih šminkera. Da biste ovladali tehnikom potrebne su vam, pre svega, dobre četkice i strpljenje ali svaki trud se isplati, a, realno, svako od nas već ima svoju varijantu senčanja koju je već masterirao - dovoljno je samo da malo promenite nijanse, princip je isti. Ovo su palete kojima se najviše radujemo sada kada je konačno došlo vreme kada se šminka ne topi.

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 1)

 

La vie en rose

 

Ne trebaju vam ružičaste naočare, samo senke u tim nijansama. Imajte na umu da se ne radi o hladnim mat pastelnim ili neprimetnim balerina nijansama, trebaju vam žive ružičaste nalik na nebo kada sunce zalazi ili malo blažu varijantu neona koji je obeležio leto. Možda ćete pasti u iskušenje da senku pretvorite u rumenilo, kao Maisie Williams čije outfite sa Nedelje mode u Parizu želimo u svom ormaru.

 

 

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 2)
Couture Palette 9, Yves Saint Laurent, 7.139 din.
8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 3)
The New Nude Eyeshadow Palette, Huda Beauty, 8.800 din.

 

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 4)

 

Klasična ugaljsiva

 

Drama, drama, drama. I seks. To su dve presudne reči koje padaju na pamet na pomen klasične verzije smokey eye šminke. Rezervisan samo za nakon što padne mrak i minimalne druge boje na licu. Jedino sa čime se zaista možete igrati su različite teksture - od mat do najsjajnijih - i duševnim mirom svih oko vas. Uparite sa smokingom i malo razmrljajte.

 

 

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 5)
Les 4 ombres 334, Chanel, 6.790 din.
8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 6)
Palette 5 Couleurs 04, Guerlain, 8.479 din

 

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 7)

 

Svetlucava bronza

 

Intenzivno metalik koja daje smokey efekat čistom jačinom. Jedini preduslov je da imate topao podton kože, u suprotnom se nemojte upuštati u ovu igrariju pošto ćete izgledati apsolutno pogrešno (za one sa hladnim podtonom odgovor su pink ili tamnoljubičasta).

 

 

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 8)
Hypnôse Drama Eyeshadow Palette 01, Lancôme, 5.583 din.
8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 9)
Backstage Eyeshadow Palette, Dior, 6.430 din.

 

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 10)

 

Kao prava senka, ali bolje

 

Ovo su nedefinisane nijanse koje imitiraju prirodnu igru senki, a da li će biti više braon ili sive, zavisi od boje vaše kože. Verovatno najprefinjenija varijanta za koju bi se, da je kojim slučajem imala opciju, odlučila i Grace Kelly. Ostatak lica trebalo bi da prati jednako polished estetiku, pa zato ne preskačite rumenilo i ruž koji liči na prirodnu boju usana. Klonite se presvetlih nude nijansi.

 

 

8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 11)
Smoky Stories Eyeshadow 5, Bourjois, 1.175 din.
8 paleta senki za savršen smokey eye (фото 12)
All About Shadow 8 Pan Palette, Clinique

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar