Pretraga

Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta

Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta

Tekst: BURO.

Zdrava, sjajna koža ne zahteva da joj posvetite ceo život. Niti su vam potrebni koferi puni šminke da biste je imali. Kao prvo, ključna reč je hidratacija (zato, pamet u glavu kad zaređate po žurkama za vreme praznika), kao drugo konzistentna rutina nege koja je prilagođena baš vama (a ne vašoj najboljoj drugarici). Što se tiče šminke, osim ako nemate izrazito masnu kožu, za sjajan efekat najbolji su proizvodi kremastih tekstura. I to ne previše njih. Za najprirodniji efekat, pružite svom licu prvo malo ekstra nege, a zatim pratite ovih pet koraka. Umor? Koji umor?

1

Dobra priprema

 

Jedna reč: eksfolijacija. Koža na kojoj nema sloja izumrlih ćelija izgleda zdravo i sjajno, a šminka se na nju lako nanosi. Za najblažu ali vrlo učinkovitu redovnu rutinu, najbolje je da koristite blag hemijski eksfolijant nakon kog obavezno nanesite hidratantni serum sa hijaluronskom kiselinom (ili masku sa istim efektom, ako imate dovoljno vremena), a zatim i kremu koja hidrira, obnavlja zaštitnu barijeru kože i štiti je.

 

2

Zamenite težak tečni puder laganom teksturom

 

Iako je zima, a zimi obično koristimo teže teksture, ako želite sjajnu živahnu kožu zamenite klasičan tečan puder formulom na bazi vode ili u gelu. Na taj način ćete ujednačiti kožu ali je nećete zamaskirati, a njena prirodna tekstura (i sjaj) i dalje će biti vidljivi. Počnite od sredine lica i četkom nanesite ravnomeran tanak sloj potezima ka spojnim delovima lica. Alternativa: možete i svoju omijenu formulu pomešati sa hidratantnom kremom za sličan efekat.

 

3

Korektor samo tamo gde je neophodno

 

Da maksimalno smanjite otečenost lica pre samog šminkanja, izmasirajte ga ohlađenim rolerom ili samo metalnih kašikama, a oko očiju dodatno stavite i rashlađene gel maske. Ako ne preskočite ovaj korak, biće vam potrebna znatno manja doza korektora, a samim tim će i krajnji efekat biti prirodniji. Korektorom precizno pokrijte eventualne bubuljice i flekice ako vam smetaju, kao i crvenilo oko nosa. Minimalnu količinu nanesite ispod očiju, a hajlajterom posvetlite unutrašnji ugao oka i to je sve.

 

4

Dodajte rumenilo

 

Dobra šminka treba da istakne i ulepša vaš prirodan ten, a ne da ga zamaskira. Ovo posebno važi kada pričamo o prirodnom rumenilu i obrazima. Za jednostavan i ujednačen look preporučujemo vam rumenilo u stiku ili u formi balzama, koje može da se nanese na sva mesta gde se prirodno zarumenite - na obraze, tik ispod obrva, na usne - najjednostavniji način da celo lice dobije zdravu boju ujednačenog tona.

 

5

Spakujte hidratantni sprej

 

Za popravljanje šminke, zaboravite na puder i probajte hidrirajući mist. Poprskajte lice nekoliko puta i vratićete mu sjaj, a pri tom ne treba da dodirujete kožu rukama - minimalno komplikovano. Sprejevi sa termalnom vodom će dodatno hidrirati ali i zaštititi kožu i njenu prirodnu barijeru. Ipak, budite obazrivi i nemojte kvasiti kožu neposredno pred izlazak napolje na hladnoću da ne biste dobili suprotan efekat.

 

Ovo su neki od BURO. favorita za svaki od navedenih koraka, smatrajte ih #triedandtested

Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta (фото 1)
Rumenilo u stiku Coral Party, Aura
Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta (фото 2)
Glow Tonic, Pixi
Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta (фото 3)
Hydro-plumping Re-texturizing Serum Concentrate, Kiehl's
Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta (фото 4)
Les Beige Eau de Teint, Chanel
Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta (фото 5)
Double Wear Brush-On Glow BB Highlighter, Estée Lauder
Makeup trikovi koji će beživotnu kožu pretvoriti u sjajnu za nekoliko minuta (фото 6)
Mineralizovana termalna voda, Vichy

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor