Pretraga

4 TikTok makeup trika koja ćete želeti odmah da isprobate

Tekst: Kristina Mikulić

Svake nedelje na TikToku osvanu beauty saveti stvoreni samo zato da privuku pažnju. Među kuršlusom smešnih, provokativnih, a nekad i opasnih saveta nađe se i poneki redak koji pozitivno iznenadi. I oni su osmišljeni da privuku pažnju, ali uspevaju i da je zadrže i to neverovatnim rezultatima. Ova četiri beauty TikTok trenda gledamo već nedeljama što je za životni ciklus TikToka gotovo pa nemoguće postići.

PASSPORT MAKE UP

@mimiermakeup I wish I found this sooner tho ib @georgia barratt ♬ Wii - Mii Channel - Super Guitar Bros

Putujete uskoro? Proverite kad vam ističe pasoš. Ovaj trend zanimaće će sve one koji moraju da vade nov pasoš, vozačku ili ličnu kartu. Nema ko nije kopirao ovaj look, maksimalno iskonturisao lice, ali nežno naglasio oči i usne te se iznenadio kako napokon dobro izgleda na slici za dokumenta. Tako jednostavno, a izuzetno efikasno. Pre nego što se sledeći put slikate, nemojte propustiti ovaj tutorijal.

SELF-TANNER CONTOURING

@abbybaffoe Reply to @kialarenae ♬ original sound - Abbybaffoe

Ovo je jedan genijalan trik za polu-trajnu šminku. Na mesto gde bi inače naneli bronzer, nanese se mala količina pene ili losiona za samopotamnjivanje te se sunđerčićem oprezno izblenda. Ako se sve napravi kako treba, nekoliko dana ćete imati izgled lepo definisanih crta lica.

WATER FOUNDATION

@stxph.h WILL YOU TRY? 😳 MUAs have been doing this trick to add moisture to the skin without excess oil, making the skin look dewy, radiant & long lasting (ib: @Rachel Rigler) #foundationhack #makeuphacks #foundationinwater #testingviralhac ♬ original sound - stephhui

Ovaj trik zvuči ludo i malo verovatno. Nekima uspeva, drugima baš i ne. Nije u potpunosti jasno na koji način deluje, ali poenta je dobiti podlogu koja nema transfer pigmenta. Potrebno je u čašu sa vodom sipati ili napumpati nekoliko pumpica tečnog pudera koji se zatim izlije iz čaše. Puder se nanese klasično aplikatorom, a rezultat je podloga lagane teksture koja se savršeno stapa sa kožom. Oni kojima ovaj trik uspe, dobiju besprekoran izgled. Kao vaša koža, ali bolja.

ICE WATER MAKE-UP SETTING

@lisaeldridgemakeup Try this 100 year old makeup hack and let me know how you get on!! #makeuphacks #lisaeldridge #lisaeldridgemakeup ♬ original sound - Lisa Eldridge

Navodno je ovaj trik star 100 godina, a služi kao zamena za sprej za setovanje. U čašu vode, potrebno je staviti led kako bi voda bila što hladnija. Zatim se tom ledenom vodom namoči vata i utapka u lice. Kako koža reaguje na hladnoću, tekstura se stisne i dobije se porculanski izgled kože, a istovremeno se ukloni višak pudera u prahu. Zanimljiv trik u slučaju da ostanete bez spreja za setovanje u nekom ključnom trenutku.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor