Pretraga

Dosadio vam je klasičan lak? Obožavaćete negative space manikir

Dosadio vam je klasičan lak? Obožavaćete negative space manikir

Tekst: BURO.

Koliko god volimo nokte koji su uvek sređeni, mora se priznati da je njihovo održavanje ponekad i naporno. Savršena boja koja izgleda kao da je tak namazana (nikako izrasla), uvek uredne zanoktice... Ovo su stvari koje ne traju baš dugo nakon manikira, a u tempu života na koji smo se navikli vrlo lako ispadaju sa visokih mesta na listi prioriteta.

Srećom po nas sve, novi nail art trend kao da je rođen da reši upravo ovakve probleme ali i donese boje u naš život. Zove se "negativan prostor", a definiše ga odstupanje od klasike i ostavljanje dela nokta "neobojenim" tako da taj nebojeni deo igra jednako važnu ulogu u samom nail artu kao i obojeni. Već znate o čemu pričamo, videćete ga na svakom Instagram ćošku.

Dakle, spremite se da isprobate kako to izgleda kada boju ne nanesete preko celog nokta. Kao zagrevanje možete eksperimentisati i sami - realno neke od jednostavnijih varijacija možete izvesti kod kuće uz pomoće selotejpa i lepljivih trakica ali komplikovanije je bolje da ostavite profesionalcima (i zatim uz dobru kremu za ruke, uživate u rezultatima bar dve nedelje).

Od grafičkih kombinacija u dve boje, preko raznobojnih verzija francuskog manikira pa sve do valovitih apstraktnih oblika, ovaj trend ima po nešto za svakog, pa čak i za zaklete minimaliste koje ne vole crtanje po noktima. Odabrali smo za vas najbolje ideje za sledeću posetu salonu. Dobrodošli u proleće.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor