Pretraga

Makeup u braon tonovima je neočekivani zimski trend, evo kako da ga nosite

Makeup u braon tonovima je neočekivani zimski trend, evo kako da ga nosite

Tekst: BURO.

Prošlog leta smo se već navukli na braon tonove na noktima isto koliko i na omiljenu čokoladu, a sada naša opsesija poprima novu dimenziju. Nismo jedini, čini se da su se svi okrenuli braon boji, a možda to ne bi ni trebalo da nas čudi: ona je neutralna, može da bude hladna ili topla (i tako se uklopi sa svim tonovima kože), vrlo elegantna i retro - a retro je u nekom obliku uvek ključna reč sezone bilo da volite sedamdesete ili naginjete timu koji idealizuje devedesete.

I? Kako da je ponesete, a da ne ispadne isuviše basic? Na bilo koji od ova tri načina - ali i sva tri zajedno.


na očima


Prednost pred praznike imaju svetlucavi tonovi, to je svima jasno. Možete ih postići metalik senkama ali i glossy efektom koji daje bezbojni sjaj preko (braon) senke. Ukoliko ne možete da dočekate da se svetla popale kako biste nosili novu omiljenu nijansu, preko dana se inspirišite šminkom kakvu su devedesetih nosili supermodeli i konturirajte oko mat braon tonovima koji se poklapaju sa podtonom vaše kože.


na NOKTima


Pustite mašti na volju - šta god želite, može! Najtamnije, gotovo crne nijanse su elegantnije od onih na koje ste inače navikli, a one bogate tamnobakarne koje se presijavaju na hiljadu načina mogu biti bolji aksesoar od nakita. Jedini minus? Sve braon nijanse zahtevaju savršen manikir i zato se naoružajte dobrom kremom za ruke i ne odvajajte od ulja za zanoktice.


na usnama


Apsolvirali smo svetlobraon retro nijanse kao iz devedesetih, sada je vreme da im pridodamo i one smelije. Poigrajte se teksturama ruževa isto onako kako biste i sa senkama: metalik i glossy svakako pobeđuju za veče, dok su saten-finiši u karamel-nijansama idealni za dan.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor