Pretraga

Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more

Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more

Tekst: Manda Javorina

 

Ne, želja za morem ne prestaje samo zato što se završilo leto, a "morski" parfemi ne podrazumevaju uvek reči bronza i kokos. Postoje i oni čiji karakter više asocira na moćnu buru i so. One koji nas podsećaju da ih udahnemo punim plućima, a ne samo "na krilima povetarca". Upravo ova vrsta morske opsesije dostigla je svoj vrhunac u parfemima koji sadrže mirisne note soli i koji se, verovali ili ne savršeno kombinuju sa drugim parfemima. Upoznajte se sa našim favoritima.

 

Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more (фото 1)
15.030 din. za 100 ml

Wood Sage & Sea Salt Cologne, Jo Malone

 

Miris koji se otvara svežim dahom grejpa i semenom sleza koji nas vode do srednjih nota soli i žalfije po kojima je dobio ime. Asociraće vas na topao mornarski džemper sa pletenicama, litice mora i drvo koje su struje izbacile na obalu. Savršena baza za slaganje sa drugim parfemima, po čemu je brend Jo Malone i poznat.

 

 

Ambra Eau de Cologne Concentree, Acqua di Parma

 

Novi parfem Ambra lebdi na mošusnim slankastim notama ambergrisa i prenosi njegove morske note zajedno sa notama sandalovog drveta i gornjih nota narandže i bergamota. Poneće vas i njegove mekše komponente ruže i pačulija koje zaokružuju mirisni akord ovog  multidimeznionalnog parfema za (morske) večeri.

Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more (фото 2)
23.400 din za 100 ml
Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more (фото 3)
13.230 din. za 100 ml

De Son Eau de Toilette, Diptique

 

Cvetni parfem sa neočekivanim obrtom, čije srce tuberoze živi u savršenoj harmoniji sa notama morske soli. On ne liči ni na jedan parfem od belih cvetova, a posebno ne na one koje je nosila vaša baka. Spremite se da budete iznenađeni i obožavani.

 

 

Olympéa Intense EDP, Paco Rabanne

 

Slana vanila obavijena ćilibarom, narandžastom mandarinom i biberom je senzualnost izdignuta na novi nivo. Neodoljiva zavodljivost mirisnih kontrasta svežih cvetnih nota i moćnih toplih esencija ostavlja trag i nosi sve pred sobom, baš kao i okean.

Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more (фото 4)
13.190 din. za 80 ml
Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more (фото 5)
7.592 din. za 50 ml

Reveal EDP, Calvin Klein

 

Senzualan orijentalan parfem sa slanim notama koje leže na belom i crnom biberu i srcu od puderastog irisa i ambergisa. Donje note zavodljivog sandalovog drveta daju mu unikatnu bazu sa vetiveom, mošusom i notama kašmira. Ovo je najletnjiji od svih zimskih slankastih parfema, za trenutke u kojima ste zaista nostalgični.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor