Nova zimska opsesija: Parfemi koji mirišu na more

  04.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/parfemiso-cover.gif

   

  Ne, želja za morem ne prestaje samo zato što se završilo leto, a „morski“ parfemi ne podrazumevaju uvek reči bronza i kokos. Postoje i oni čiji karakter više asocira na moćnu buru i so. One koji nas podsećaju da ih udahnemo punim plućima, a ne samo „na krilima povetarca“. Upravo ova vrsta morske opsesije dostigla je svoj vrhunac u parfemima koji sadrže mirisne note soli i koji se, verovali ili ne savršeno kombinuju sa drugim parfemima. Upoznajte se sa našim favoritima.

   

  15.030 din. za 100 ml

  Wood Sage & Sea Salt Cologne, Jo Malone

   

  Miris koji se otvara svežim dahom grejpa i semenom sleza koji nas vode do srednjih nota soli i žalfije po kojima je dobio ime. Asociraće vas na topao mornarski džemper sa pletenicama, litice mora i drvo koje su struje izbacile na obalu. Savršena baza za slaganje sa drugim parfemima, po čemu je brend Jo Malone i poznat.

   

   

  Ambra Eau de Cologne Concentree, Acqua di Parma

   

  Novi parfem Ambra lebdi na mošusnim slankastim notama ambergrisa i prenosi njegove morske note zajedno sa notama sandalovog drveta i gornjih nota narandže i bergamota. Poneće vas i njegove mekše komponente ruže i pačulija koje zaokružuju mirisni akord ovog  multidimeznionalnog parfema za (morske) večeri.

  23.400 din za 100 ml
  13.230 din. za 100 ml

  De Son Eau de Toilette, Diptique

   

  Cvetni parfem sa neočekivanim obrtom, čije srce tuberoze živi u savršenoj harmoniji sa notama morske soli. On ne liči ni na jedan parfem od belih cvetova, a posebno ne na one koje je nosila vaša baka. Spremite se da budete iznenađeni i obožavani.

   

   

  Olympéa Intense EDP, Paco Rabanne

   

  Slana vanila obavijena ćilibarom, narandžastom mandarinom i biberom je senzualnost izdignuta na novi nivo. Neodoljiva zavodljivost mirisnih kontrasta svežih cvetnih nota i moćnih toplih esencija ostavlja trag i nosi sve pred sobom, baš kao i okean.

  13.190 din. za 80 ml
  7.592 din. za 50 ml

  Reveal EDP, Calvin Klein

   

  Senzualan orijentalan parfem sa slanim notama koje leže na belom i crnom biberu i srcu od puderastog irisa i ambergisa. Donje note zavodljivog sandalovog drveta daju mu unikatnu bazu sa vetiveom, mošusom i notama kašmira. Ovo je najletnjiji od svih zimskih slankastih parfema, za trenutke u kojima ste zaista nostalgični.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: