Pretraga

Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera

Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera

Tekst: Manda Javorina


Želim sjajnu kožu. "Sjajnu" as in prelepo osvetljenu, glatku i ujednačenu, da izgleda kao da nemam nijednu brigu na svetu (i da sam stalno u idealnim uslovima temperature, ishrane, vežbanja i odmora). Onako, prirodno. Bez po muke. I vi? Zašto nisam baš iznenađena. Izvodljivo? Pa, čini mi se da jeste. I to uz jedan genijalan trik. Nisam 100% sigurna da je Nikki De Roest kreator ove tehnike ali je svakako velikim delom zaslužna što je stigla do nas, putem Instagrama, razume se, pa je već jedan od trendova koji će obeležiti ovu godinu.

Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera (фото 1)
@nikkideroest

Lično, nisam luda za opštim vajbom kalifornijskih devojaka (znam, tužite me) ali moram da im skinem kapu na jednoj stvari: koža im izgleda besprekorno iako je preplanula, a tehnike šminkanja kremastim proizvodima i teksturama uglavnom su dovele do savršenstva. Iza nekih od najpoznatijih (a možda baš zbog njih veći deo planete veruje da su Cali girls slika i prilika zdravlja) stoji upravo Nikki. Rosie Huntington-Whiteley? Nikki. Shanina Shaik? Opet Nikki. Hailey Beiber? Pogađate, ponovo Nikki. Lista se naravno ne završava ovde, ali mislim da je od nabrajanja, mnogo važnije pitanje: kako? Ako je verovati samoj De Roestovoj, tajna savršenog tena leži u tome da se hajlajter nanese pre svih drugih proizvoda za teniranje.

Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera (фото 2)
@nikkideroest

"Jedina tehnika za koju mogu da garantujem da kožu čini prirodno sjajnom i uživo i za fotkanje je pre-highlight. Nakon što pripremim kožu hidratantnom kremom, nanesem i blenujem hajlajter na celu površinu jagodica, čelo, sredinu nosa i malo na vrh brade. Uvek koristim tečne hajlajtere koji kožu prekrivaju pigmentima koji reflektuju svetlost. Sledeći korak su tečni puder i korektor." Ono što je jedna od najvećih prednosti ove tehnike, osim toga što daje prirodne rezultate koji duže traju, laka je i brza (treba vam još?) jeste činjenica da ćete, tako ujednačenu kožu poželeti da što manje sakrijete pa ćete koristiti i manje proizvoda preko nje. "Zamislite da je vaša hajlajtovana koža prozor kroz koji ulazi sunce, a da je puder providna zavesa. Ona treba da omekša svetlo ali ono se i dalje vidi." Ako vas slike do sada nisu ubedile, ovo sigurno jeste. 


Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera (фото 3)
Custom Strobing Drop, Lancôme, 4.139 din.
Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera (фото 4)
Healthy Mix Glow Primer, Bourjois, 2.039 din.
Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera (фото 5)
Extra Illuminating Moisture Balm, Bobbi Brown, 7.590 din.
Otkrivamo vam zbog čega hajlajter treba da stavljate pre pudera (фото 6)
BACKSTAGE Face & Body Glow, Dior, 4.590 din.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar