Pretraga

Ove sezone nosićemo ovalne nokte svih boja

Ove sezone nosićemo ovalne nokte svih boja

Tekst: Manda Javorina


Kada vas sledeći put manikirka pita koji oblik želite, bez oklevanja recite: ovalni. Bez oštrih ivica, ili izraženog špica ali sa vrhom koji je uži od korena. Na revijama za ovu (a i sledeću) sezonu nemoguće je ne primetiti da je ovo glavni trend kad su nokti u pitanju. Navikli smo da na nedeljama mode vidimo manje-više jasne tendencije po pitanju boja ali su nam ovaj put dizajneri, u duhu slavljenja individualnosti, što se toga tiče, ostavili sve na volju. Na reviji Roland Mouret manekenke su same mogle da biraju koji lak žele. Poruka: sve je dozvoljeno. Osim oblika. 

 

Ovo je u principu neutralan oblik i teško ćete sa njim pogrešiti. Pošto dobro izgleda u raznim varijantama dužine i lako se prilagođava svakoj estetici, ogovara i zaluđenicima nail artom i onima koji ne podnose gelove i akrilate i vole samo klasiku. Dodatni plus je što se, zbog zaobljenih ivica, ovako oblikovani nokti manje lome od četvrtastih. 

Svoje favorite smo pronašli na revijama Moschino i Sadie Williams. Na prvoj nam je pažnju privukao crni nail art u stilu osamdesetih na sjajnoj providnoj podlozi, a na drugoj raznobojna varijacija na temu french manikira (rešen problem letnjih festivala). Boje variraju u zavisnosti od sezone: nijanse boje kože i jarko-roze za leto proleće i leto, tamniji simboli i boje za sledeću zimu. 

 

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar