Pretraga

Ovo niste očekivali: Olovka za usta Pamele Anderson je našem prolećnom mood boardu

Ovo niste očekivali: Olovka za usta Pamele Anderson je našem prolećnom mood boardu

Tekst: BURO.

Foto: Instagram

Volimo devedesete i nećemo se smiriti dok ne vratimo u modu sve ono što je u vezi sa njima bilo najbolje: odela sa naramenicama i uske maksi haljine su već tu, kao i supermodel šminka, a sada je vreme za tamniju olovku za usta sa neutralnim ružem - onako kako je to nosila ni manje ni više nego Pamela Anderson. 

Evo kako da look izvedete sami, a da ne izgledate kao bukvalana kopija (mada ni to nije tako jako loše).

Ovo niste očekivali: Olovka za usta Pamele Anderson je našem prolećnom mood boardu (фото 1)

Tekstura

Realno, najvažnija stvar jeste dobra olovka za usne. Trebalo bi da bude dovoljno meka da lako klizi preko usana i ne ostavlja grumuljice ali i dovoljno tvrda da se ne razmazuje. Gledajte da uvek bude dobro zarezana. preporučujemo vam one koje sadrže vosak pošto su dugotrajne i lako se nanose. Krajnji odabir idealne nijanse zavisiće, ipak, od vašeg tena. 

Boja

Vajb devedesetih najbolje ide uz ruževe prljavo-roze i braonkaste nijanse, koje realno mogu dobro da stoje svima pod uslovom da obratite pažnju na podton svoje kože pošto pogrešna kombinacija izgleda i staromodno i jednostavno pogrešno.

Što se samog konturisanja olovkom tiče, ono treba da bude suptilno i urađeno tako da izgleda gotovo kao priordna senka, a ne da se vidi iz aviona.

Ovo niste očekivali: Olovka za usta Pamele Anderson je našem prolećnom mood boardu (фото 2)

@LILYROSE_DEPP

Tehnika

Zatvorite usne, gledajte ravno ispred sebe u ogledalo i krenite sa olovkom od centra kupidonovog luka i (slobodno) lagano precrtajte ivicu. Isto uradite i sa donjom usnom, krenite od centra ka spoljnim uglovima.

Da biste ovo izveli kako treba potrebno je da olovka bude zarezana ali ne i špicasta. slobodno je lako pritisnite prstom kako biste joj ublažili oštrinu i lakše posle blendali. Budite posebno pažljivi na spoljnim uglovima koji jednostavno ne smeju biti razmazani.

Koliko ćete debelo usne iscrtati tamnijom olovkom zavisi i od vašeg ukusa ai i od oblika usta. Generalno, najbolji efekat dobija se kada linija ima meku ivicu, a uglovi nešto tamniji. Centar usana ostavte svetlijim, a taj efekat može se postići svetlijim ružem ili dodatkom sjaja.

Za dodatnu preciznost, na kraju svega, pređite oko usta četkicom sa korektorom. Efakat će biti jači, ceo look jasniji i upečatljiviji.

Ovo niste očekivali: Olovka za usta Pamele Anderson je našem prolećnom mood boardu (фото 3)

@SARAH.FEINGOLD

Dodatno

Šta vam još treba pored olovke? Pa, osim ruža dobro će vam doći i sjaj za usne, onaj klasičan ili sa sedefastim česticama za dodatnu trodimenzionalnost. 

BURO favoriti:

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor