Pretraga

Ovo su najlepši makeup trendovi omiljenih Insta devojaka za praznike

Ovo su najlepši makeup trendovi omiljenih Insta devojaka za praznike

Tekst: BURO.

Radujemo im se, jedva čekamo da dođu, biramo poklone i... Pomalo žalimo što ćemo ove godine prekočiti velike žurke. No, baš iz tog razloga nam se čini još važnijim da ove praznike provedemo u najboljem izdanju. Šljokice su naravno tu (i ne, ništa im ne fali) ali kao da nam treba nešto malo sofisticiranije. Na svu sreću, nismo sami: neki od najboljih šminkera i neke od naših omiljenih devojaka izgleda se osećaju isto. Praznični makeup ove sezone sledi drugačije trendove - donosimo vam najbolje!

(naj)sjajnija koža

Paleta boja koju ćete koristiti realno nije presudna ukoliko imate ovakvu kožu, zar ne? Ove sezone smo opsednuti presijavanjem, a ovi praznici nude nam varijacije na temu koje su daleko prefinjenije od šljokica. Savršena tekstura ovde igra glavnu ulogu, a dve najbolje izvedbe jesu ton-na-ton šminka koja se preliva od očiju do usana (a da li ćete se odlučiti za nijanse breskve ili sveltoroze najviše zavisi od tona vaše kože) i neopisivo glamurozna intenzivna boja na usnama od gotovo crne do klasično crvene. Spremite hajlajtere.

Život će biti ružičast

Možda je ovo ultimativan znak optimizma! Roze boja uvukla nam se u sve pore i potrebnija nam je nego ikad. Dodajte na to i retro inspiraciju osamdesetih, hladne intenzivne tonove i teksture koje idu od visokog sjaja pa sve do onih koje čine da izgledate kao delo renesansnog majstora. Ne sećamo se kad smo ovoliko bili uzbuđeni zbog Barbie nijansi. 

Ironičnan naslov ali najbolji način da nečemu što nam je propisano i "pod moranje" dodamo pravu zabavu. Nema ni jednog jedinog razloga zbog kog se ove sezone ne biste upustili u najsmelije lookove za oči. Pustite mašti na volju i prekrijte kapke raznobojnim šljokicama ili ih iscrtajte ajlajnerom i metalik olovkama. Neki od naših najomiljenijih šminkera imaju tutorijale posvećene upravo ovome, a u prvoj turi inspiracije vam donosimo genijalnu Cyndle Komarovski! 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor