Pretraga

Pastelno-plava senka je retro trend na našem radaru

Pastelno-plava senka je retro trend na našem radaru

Tekst: BURO.

Senka u boji vintage džinsa treba da se nađe u neseseru svakog ko voli šminku. 


Jednobojna svetlo-plava senka je legnedarni look iz šezedesetih i sedamdesetih, a s vremena na vreme osvaja i nove dekade. Na pamet nam prvo padjua Anna Karina u filmu "A Woman is a Woman", Elizabeth Taylor kao Cleopatra, Pam Grier u Tarantinovom "Jackie Brown", Christina Aguilera i Britney Spears, ali i serija "Euphoria". Danas kada ceo svet obožava sve trendove iz devedesetih i dvehiljaditih, plavu senku nose Bella Hadid, Hailey Bieber i Kendall Jenner.

Pastelno-plava senka je retro trend na našem radaru (фото 1)
“A WOMAN IS A WOMAN”, 1961.
Pastelno-plava senka je retro trend na našem radaru (фото 2)
“JACKIE BROWN”, 1997.

PLAVA SENKA:
KAKO SE NAŠMINKATI


  • Nanesite senku samo na pokretni deo kapka i pregib, i po želji, ispod oka. To je sasvim dovoljno, ne prekrivajte deo ispod obrva.

  • Ako niste pretrano vešti, držite se mat tekstura zato što daju suptilniji efekat i lakše se nanose. Kendall Jenner je savršen primer. Druga jednostavna opcija jeste senka u stiku koju ćete blago razmazati prstom.

  • Ukoliko niste navikli na šminku intenzivnih boja, počnite polako. Nanesite malo plavog sjaja na sredinu kapka ili zamenite ajlajner/olovku na koju ste navikli plavom. 

  • Još jedan trik za početnike ili minimaliste jeste da kapak prekriju kremastim providnim hajlajterom hladnog podtona, a intenzivnu boju dodaju samo u unutrašnji ugao oka. Sasvim dovoljno da se privuku pogledi.

  • Ukoliko se odlučite za plavu senku, preskočite vidljiv konturing i teniranje. Umesto toga hidrirajte i ujednačite ten nekom laganom sjajnom teksturom (poput serum-podloge), stavite blago krem rumenilo i neutralan sjaj koji se slaže sa vašom prirodnom bojom usana i, naravno, maskaru.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor