Pretraga

Ruž nam više nije dovoljan: Da li znate šta su Gym Lips?

Tekst: BURO.

Nekad je bilo dovoljno namazati crveni ruž i voilà, usne su glavni fokus. Danas smo u potrazi za punijim mekšim usnama - nekad uz pomoć šminke, a nekad uz pomoć filera - a na svu sreću trenutno trendinguje način koji ne podrazumeva ni iglu, ni ozbiljne investicije, a ni neku posebnu veštinu koja se stiče časovima kod profesinalaca. Upoznajte Gym Lips

@victorialyn The Gym Lips trend‼️Comment below what your lip liner/lip treatment combo isIB: @Kelli Anne Sewell ♬ Feel No Ways - Drake

 

Ime im je skovala američka šminkerka Kerri Anne Sewell na TikToku, a njen video ima milionski broj pregleda.  Ako ćemo iskreno, njen način kako da usne učini punijim i nije baš nov, već se radi o malo prerađenoj verziji trikova koje smo koristili 90-ih, a uključuju nude ili braon olovku za usta i sjaj ili balzam za usne.

Recept je sledeći: pronađete nijansu olovke koja odgovara vašoj prirodnoj boji usana, iscrtate usne preko ivice i lagano popunite bojom, a zatim obilato nanesete neki providan sjajan proizvod za hidrataciju. To ne mora striktno biti sjaj, šta više, najbolje funkcionišu hibridi šminke i nege poput raznih hranljivih balzama.

 

Ruž nam više nije dovoljan: Da li znate šta su Gym Lips? (фото 1)

 

Pre nego što krenete u isprobavanje, evo nekoliko saveta.

Pod jedan, ako imate ispucale usne - zaboravite na gym lips pošto nijedna olovka na svetu ne može dobro da izgleda na suvoj koži koja se ljuspa. Ukoliko stanje nije ozbiljno, prvo na njima upotrebite neki blaži piling (i trljajte blagim kružnim pokretima dvadesetak sekundi) kako biste ih doveli u glatko stanje. Na taj način će i usne biti bolje prokrvljene, odnosno rumenije i punije. 

 

@sophloafy Okay slay we love #gymlip #fyp #lipcombo #sophloafy #grwm ♬ It's Givin - Latto

 

Kao drugo, ne preterujte sa precrtavanjem prirodne ivice usana i uvek pratite njihov osnovni prirodni oblik. Kao treće, isprobajte neko od hranljivih ulja ili balzama umesto klasičnog sjaja za usne - dobižete sjaj bez lepljenja.

Za razliku od mnogih TikTok trendova, ovaj od vas ne zahteva da kupite neki poseban proizvod: svaka olovka će vam odgovarati ako je boja dobra, a isto važi i za balzam ili ulje. Kako god da okrenete, usne će vam biti punije i nežnije, a da ne pominjemo i zahvalne za malo dodatne nege.

 

 

 

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor