Pretraga

Kako da koristite sjaj za usne kao makeup za celo lice

Kako da koristite sjaj za usne kao makeup za celo lice

Usne, kapci i obrazi - otkrivamo novi univerzalni proizvod

Tekst: Manda Javorina

Sjaj za usne već neko vreme nije onako popularan kao 2007. godine kada je Lil' Kim repovala o njemu, ali ove sezone se vraća na velika vrata i to na nov način: sada ga nećete koristiti samo na usnama već i na kapcima, obrazima, ispod obrva... Da li se radi o univerzalnom proizvodu koji nam je (sve ovo vreme) bio pred nosom?

 

 

 

I sad se pitate: koji deo lica je najbolje istaći sjajem za usne? Kako da ga nanesete, a da se ne nagomila u prevojima kože i kako da bude dugotrajan umesto da nestane nakon sat vremena? Evo svih odgovora koji su vam potrebni pre nego što prigrlite trend koji je ovladao (našim i vašim) Instagramom.

 

Ispod obrva

Korisitite sjaj za usne isto kao hajlajter i nanesite ga na poslednju trećinu kosti ispod obrva. Dobićete dramatičan 3D efekat i definisati luk obrva. Kad god ste u nedoumici, setite se da je u ovom slučaju manje uvek više. Ukoliko niste vešti u šminkanju prstima, uzmite zakošenu četkicu sa preciznim vrhom.

 

 

 

Na kapcima

Podjednako popularni i na modnim pistama i na crvenom tepihu, kapci sa visokim sjajem su look koji daje maksimalan efekat ali ne izgleda kao da ste proveli sate pred ogledalom. Od ove kombinacije nemojte očekivati savršenu trajnost i preciznost, što za one koji vole opuštenu šminku nije problem. Za najbolje rezultate koristite jak prajmer za senke i trudite se da ostatak lica bude sveden.

 

 

 

 

Na unutrašnjem uglu oka

Baš kao i hajlajter, malo sjaja za usne u utrašnjem uglu oka otvara pogled onako kako to ne mogu ni kafa ni dremka. Oprez: obavezno koristite vodootpornu maskaru pošto se sjaj na tom mestu lako može pomešati sa trepavicama, a ne želite da vam se razmaže po nosu. 

 

 

 

Na obrazima

Lakim potezom (i u maloj dozi) ga utapkajte tamo gde inače stavljate hajlajter, na vrh jagodične kosti - nikako na mesto gde nanosite rumenilo - i pazite na količinu, ako preterate uslediće (opravdana) poređenja sa disko kuglom.

 

 

 

Na usnama

Nema potrebe da izmišljamo toplu vodu. Sjaj možete na ustima koristiti na više načina: samo na sredini donje usne i na kupidonovom luku, preko omiljenog ruža ili, za dramatičan 3D efekat kombinovati sjajeve komplemetarnih boja jedan preko drugog.

 

 

 

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor