Emily Weiss više nije na čelu brenda Glossier, evo šta znamo o neočekivanom potezu

25.05.2022.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/05/emilycover.jpg

Ovo je zaista kraj jedne ere: Emily Weiss, osnivačica i CEO kultnog (ali danas i opterećenog problemima) Glossiera, sišla je sa svoje pozicije u beauty brendu koji je vodila poslednjih osam godina. Na njeno mesto došla je Kyle Leahy, bivša direktorka američkog brenda Cole Haan ali i jedna od vodećih ljudi komaonije Nike. Leahy se pridružila Glossieru prošlog novembra.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/05/1653465808341935.png

Weiss, koja čeka svoje prvo dete i sprema se da ode na porodijsko odsustvo, ovim povodom je izjavila da razmišlja o ovakvom potezu već neko vreme ali i da planira da ostane uključena u sve bitne odluke koje će se donositi u vezi sa razvojem i proizvodnjom proizvoda, marketingom i prodajom kada joj se bude završilo porodiljsko odsustvo. Direktorka marketinga kompanije Ali Weiss (koja nije ni u kakvom srodstvu sa Emily) će takođe napustiti kompaniju u julu.

„Verovatno ne postoji savršen trenutak da se napravi ovako velika promena,“ izjavila je Emily Weiss. „Ovo govorim sa osmehom. Ovo je tektonski pokret za mene ali je, iskreno, došao veoma prirodno.“ Ostaje nam da vidimo da li će promene na vrhu uspeti da spasu omiljeni beauty brend milenijalsa.

Saznaj više:
Povezani članci: