James Charles lansira svoj makeup brend, da li će ga iko kupovati?

    19.04.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_james.jpg

    Skandal u kom se našla Hailey Bieber stavio je njen beauty brend na listu nepoželjnih. Ona i dalje ne može da se otarasi negativnih komentara kada je u pitanju kozmetika, ali Bieber je neprikosnoveno u trendu kada je u pitanju stil. Iako još uvek oseća njegove posledice, dotični skandal je mala beba u poređenju sa onim što se plelo oko kralja (beauty) drama: Jamesa Charlesa. Sećate se ovog imena, zar ne? James Charles bio je u jednom trenutku bio na vrhu lestvice beauty influensera, a danas smo njegovo ime pohranili u „davna priče sa gorkim krajem“ fijoku. James Charles je možda imao najveći pad broja pratlaca u beauty zajednici ikada, nakon optužbi koje su ga snašle. Niko više ne želi sa njim da sarađuje, ali Charles pokušava da ostane relevantan pa je tako sada najavio lansiranje sopstvenog makeup brenda. Pitanje je: da li će ga iko kupovati?

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1681894866467563.jpg

    James Charles je pre neki dan najavio liniju kozmetike pod nazivom „Painted“ koja bi trebala da bude lansirana ovoga ljeta: „Četiri godine napornog rada… Moj sopstveni makeup brend konačno dolazi. Jako sam uzbuđen što mogu da podelim ove prozvode sa vama, ali za sada, evo teasera onoga što dolazi“, kratko je napisao Charles uz video na svom Instagram profilu. Njegovi pratioci nisu impresionirani.

    @JAMESCHARLES

    Makeup linija „Painted“ označava prvi veliki poslovni pothvat Jamesa Charlesa nakon što su godinama ranije stizale optužbe da je Charles slao neprimerene poruke maloletnicima, te flertovao sa njima, što je 23-godišnji influenser i priznao. Rekao je da je njegovo ponašanje bilo „nepromišljeno“ te tvrdio da su se maloletnici lažno predstavljali kao 18-godišnjaci. Tada se javio mladić koji je razgovarao sa Charlesom i osporio njegovu verziju događaja izjavom za Insider da ga Charles nikada nije pitao za godine. Cela drama trajala je još od 2019. godine, a Charlesa su počeli da napadaju i beauty influenseri Tati Westbrook i Jeffrey Star. Westbrook je u svom videu navela vrlo teške optužbe protiv Charlesa u vezi sa flertovanjem sa maloletnicima i navela razne primere događaja za koje je Charles rekao da nisu istiniti.

    James Charles je u prošlosti imao više ispada, no skandal sa maloletnim mladićima bila je kap koja je prelila čašu za njegove poslovne partnere. Influenser je izgubio nekoliko unosnih ugovora, uključujući veliku saradnju sa brendom Morphe sa kojim je izbacio paletu senki, a izbačen je i kao voditelj originalne YouTube serije „Instant Influencer“. YouTube je takođe demonetizovao Charlesov kanal na kom je zarađivao 25.000 dolara po videu.

    James Charles još uvek ima ogroman broj pratilaca na Instagramu, kao i na TikToku, ali je izgubio kredibilitet. Njegov nekadašnji partner Morphe je također propao i to upravo zato što se oslanjao na saradnje sa influenserima jednako problematičnim kao i sam Charles. James je očigledno odlučio da se mane kolaboracija i svoj brend lansira sam. No, pitanje je da li će njegovo novo poglavlje u makeup zajednici uroditi plodom, s obzirom na ne tako sjajnu prošlost. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/168189486652469.jpg
    Saznaj više:
    Povezani članci: