LED maska je novi trend u nezi lica

    19.12.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/ledmaska_cover.jpg

    Evo šta treba da znate

    U nizu proizvoda koji su se u poslednje vreme pojavili na kozmetičkom tržištu izrazito se istakla LED maska za lice i njena delotvornost. S obzirom da ovo terapeutsko sredstvo za negu lica koriste i promovišu brojne poznate ličnosti, pojavilo se i veliko interesovanje za maskom koja možda malo neobično izgleda, ali omogućava da kroz samo nekoliko tretmana oporavite, osvežite i podmladite kožu svog lica. Sada se tu pojavljuje ono čuveno „ali“ – kako izabrati pravu masku, kog proizvođača, koja su pravila primene, na kojim osnovama se zasniva njeno delovanje, postoje li kontraefekti – sve su to pitanja koja osoba treba s pravom da postavi pre nego što svoje lice izloži snopu LED svetla, a odgovore smo dobili od Danijele Vukotić osnivačice luksuznog beauty koncepta Elegance Beauty SPA.

    Šta je LED maska?

    Led maska za lice koristi snopove LED svetla različite frekvencije u svrhu kozmetičke terapije. Upotreba LED svetla u ovom vidu je sasvim bezbedna i pouzdana, što su potvrdila klinička istraživanja, a čemu u prilog ide i činjenica da se preko 20 godina LED komponente koriste u različite terapeutske svrhe. Led maska se stavlja na lice, pri čemu ne prianja direktno na kožu nego je udaljena nekoliko centimera od njene površine, a zraci prodiru u dublje slojeve kože podstičući ćelije na aktivnost. Dakle, LED svetlo ne leči posledicu, nego uzrok, utičući na same ćelije, čime se osiguravaju dugoročni rezultati tretmana.

    U upotrebi je nekoliko svetala različite boje, pri čemu svaka boja ima svoju frekvenciju, prodire do različite dubine u kožu i utiče na različite probleme koje treba tretirati. Važno je znati da su ovi tretmani potpuno bezbolni i sigurni, koža se ne zagreva, terapija je ciljana i pouzdana, tako da joj se s punim poverenjem možete prepustiti, naravno, ako pratite savete obučenih terapeuta.

    Zašto izabrati LED masku?

    Vremenom se koža istanji, postaje suva, gubi elastičnost, vitalnost, pojavljuju se fine linije i bore. Led svetlosni zraci različite talasne dužine stimulišu u koži proizvodnju elastina i kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, oksigenaciju, ostavljajući kožu podmlađenom i smanjujući mogućnost pojave novih bora. Takođe, ova svetlosna terapija umiruje crvenilo, sprečava i leči upalne procese poput akni i bubuljica, čini ožiljke manje vidljivim.

    Ona donosi još jedna dobrobit, ne manje značajnu od ovih koje se tiču samog izgleda. Naime, LED svetlosni zraci podstiču stvaranje serotonina, čime se utiče na raspoloženje, i stvaranje melatonina, hormona koji je zaslužan za uspavljivanje i čvst san, a to odmah znači i više energije i bolje ukupno stanje organizma. Takođe, istraživanja su pokazala da terapija crvenim LED svetlom smanjuje učestalost pojave glavobolja i ublažava migrenozne tegobe.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1671446926618613.png

    Vrste LED svetla i programa

    LED maska brenda Déesse, Déesse Pro LED maska omogućava korišćenje 4 vrste svetlosnih zraka: crveno, skoro infracrveno, plavo i zeleno. Svaka boja ima drugačiju frekvenciju, prodire do različite dubine u kožu i u skladu s tim utiče na postojeće probleme i otklanja ih.

    Crveno svetlo prodire do dubine 8-10 mm i podstiče proizvodnju kolagena i elastina, kao i prirodnu hidrataciju, obnavlja ćelijske funkcije, podstiče cirkulaciju i limfni sistem, čime se koži vraća mladolikost. Dakle, crveno svetlo zaduženo je za program podmlađivanja.

    Skoro infracrveno (Near IR) svetlo prodire najdublje u kožu, preko 20 mm i koristi se kada postoje jača oštećenja, podstiče ozdravljenje, neutrališe ožiljke, regeneriše ćelijsku strukturu, čime se koža jača i učvršćuje, posebno osetljivi predeo oko očiju, podstiče prirodnu hidrataciju, stimuliše limfni sistem.

    Plavo svetlo prodire u dubinu 2-4 mm i ima antibakterijsko svojstvo, dezinfikuje, smanjuje količinu sebuma na koži, sprečava pojavu akni i leči postojeće.

    Zeleno svetlo smiruje osetljivu kožu, utiče na hiperpigmentaciju, smiruje crvenilo i postiže odlične rezultate u lečenju rozacee.

    Dakle, sa Déesse Pro maskom na raspolaganju vam je 6 programa, koji ukupno gledano obezbeđuju kompletnu negu kože lica, ali i vrata: podmlađivanje, čišćenje, posvetljivanje, smirivanje upala, regeneraciju ožiljačnog predela i antiejdžing. Upotrebom maske postižu se dugoročni rezultati, a korisnici koji pate od preterano masne kože naročito će biti zadovoljni efektima, jer umiruje lojne žlezde i sprečava lučenje suvišnog sebuma. Masku jednako koriste i muškarci, pri čemu brada nije nikakva prepreka za njeno korišćenje.

    Saznaj više:
    Povezani članci: