Pretraga

Evo šta sve treba da znate kada kupujete svoju prvu seks-igračku

Evo šta sve treba da znate kada kupujete svoju prvu seks-igračku

Tekst: BURO.

Dani kada se smatralo da su seks-igračke namenjene isključivo onima avanturističkog duha su davno prošlo vreme. Danas moramo priznati da su u poprilično širokoj upotrebi - hteli to ljudi da priznaju ili ne - a ovo se odnosi posebno na žene. Osim toga što istraživanja govore o tome koliko se broj žena koje masturbiraju povećao u poslednjih godinu dana (ili samo otvorenije govore o tome?), o ovoj temi se sve više govori pa su čak i mnoge zvezde počele da se utrkuju koja će pre investirati i podržati sex tech industriju.

Ova industrija je u ozbiljnom porastu, a uprkos tabuima koji su i dalje za nju vezani, danas je već dokazano da seks-igračke povećavaju učestalost orgazma, pogotovo kod žena.

Ipak, stid je i dalje najveća prepreka sa kojom se većina žena suočava kada želi da kupi seks-igračku (o tome kako je predstavljena onlajn ponuda u našoj zemlji, nemamo ni volje ni snage da komentarišemo), a mnoge žene zaista ne znaju gde da počnu. Kao prvo, bilo bi najbolje zaboraviti onu premisu da kupovina seks-igračke znači da “sa vama nešto nije u redu”. One su osmišljene da vam seks (a sa njim i život) bude zabavniji, to je sve. Ukoliko razmiišljate da kupite svoju prvu igračku, evo šta treba da znate.

Šta treba znati unapred

Zaboravite opsežna onlajn straživanja - sasvim je dovoljno da pronađete nekoliko nesponzorisanih kritika o brendovima i proizvodima. Kada kupujete seks-igračku, mnogo je važnije da istražite svoje sopstvene potrebe. Razmislite dobro o tome šta volite i napravite kratku listu sa odgovorima na pitanja tipa: da li želim da je koristim sama ili sa partnerom, da li treba da bude vodootporna, da li treba da bude bešumna, koji budžet mi je na raspolaganju i sl. Kada jednom odredite ove stvari, sam odabir vam neće biti težak.

Kako da znate šta želite

Baby steps.

Seks-igračke treba upoznati - baš kao i sve ostalo u životu. Nema potrebe da se odmah hvatate za najekstravagantniju. Većini žene najviše odgovara da počnu da ih koriste polako, iako kada se radi o igračkama (i seksu uopšte), ne postoji zacrtani set pravila koji odgovara svima. Najvažnije jeste da budete svesne čeinjenice da nemate ništa nikom da dokazujete, bilo da igračku koristite sami ili sa partnerom.

šta tražiti

Na svu sreću, danas su nam dostupne bezbrojne opcije i kada odlučite šta to želite, to više nije jako teško naći (ne isključujte strane sajtove koji dostavljaju).

Osim onoga što vidite da vam se na prvi pogled sviđa ili ne - kao što su boja ili celokupan izgled - ono što je jednako važno ako ne i važnije, jesu funkcionalnost i materijal od kog je igračka napravljena. Preporučujemo vam da se držite materijala koji dokazano ne mogu da nanesu štetu vašem telu. Silikon je odlična opcija pošto se lako čisti i održava, nije porozan i spada u hipolaergenske materijale. Staklo, metal, tvrda ABS plastika takođe nisu porozni i sigurni su.

Izuzetno je važno da seks-igračka ne bude porozna kako se na njenoj površini ne bi skupljale i zadržavale prljavština i bakterije.

Pored toga, vaša prva seks-igračka teba da bude takva da probudi vašu radoznalost i maštu, ne da vas uplaši. Često je najbolje početi sa nečim malim i diskretnim.

Dakle, kvalitetni materijali i izrada, a nije loše ni da tražite garanciju (idealan scenario jeste da se ovom igračkom dugo zabavljate, zar ne?).

Šta izbegavati

Ceo proces odabira seks-igračke je veoma ličan pa zato i lista stvari za izbegavati nije dugačka i odnosi se prvenstveno na zdravlje i sigurnost. Trebalo bi izbegavati gelaste materijale koji su porozni zbog higijene, zatim one koji sadrže ftalate (iako su oni velikim delom izbačeni iz upotrebe). Proizvođači kvalitetnih gedžeta će na svojim proizvodima uvek istaći materijale od kojih su napravljeni - čitajte etiketu i vodite računa o tome da izbegavate one koji su toksični.

kako kupiti seks-igračku

Ovo je potpuno lična stvar i zavisi od toga da li vam se više sviđe ideja da vidite uživo šta kupujete ili vam je preporuka dovoljna. Nekome je poseta seks-šopu od velike koristi, dok je nekom drugom jedan klik i više nego dovoljan.

U oba slučaja, potrudite se da pronađete prodavce koji imaju dobru reputaciju i uvek čuvajte fiskalni račun.

dodatni savet

Ne zaboravite lubrikant i to isključivo onaj na vodenoj bazi. Ne preskačite ga kako ne bi bilo nikakvih neprijatnih iznenađenja.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor