Pretraga

Kako detoksikovati sopstveni dom?

Kako detoksikovati sopstveni dom?

Tekst: BURO.

Foto: Vanja Milićević

Postoje neke teme o kojima razmišljamo svakodnevno, ali nekada zbog brzog stila života neopravdano ispadnu sa naše liste prioriteta. Nažalost, svi vrlo dobro znamo da bi zdravlje trebalo da bude na visokom prvom mestu, ali u trci iz dana u dan ovo nam se nekako pomeri na spisku.

Svesni smo zagađenja vode i vazduha, znamo da bi trebalo nekako da reagujemo, ali često biramo da zažmurimo na jedno oko, kao da nam to kasnije neće doći na naplatu.

No, postoje i pozitivne strane karantina i pandemije, to što smo oštro ukočili i okrenuli smo se sebi i zaista smo razmislili kako da učinimo život boljim i kvalitetnijim. BURO. tim je ove zimske sezone imao priliku da testira par sjajnih uređaja koji, osim što donose blagodet organizmu, izgledaju sjajno i kao element u enterijeru. Ali da krenemo od početka…

Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 1)

Kompanija Voden nam donosi sasvim posebne filtere za vodu koji za razliku od klasičnih filtera, koji su dostupni na našem tržištu, ne uklanjaju minerale iz vode. Odnosno, cela njihova linija filtera za vodu je jedina kod nas dostupna koja je rađena prema prestižnim NSF i WQA standardima.

Radi se o aparatu koji ima visoko funkcionalnu ulogu i do sada nam i nije bilo toliko bitno kako sam filter izgleda sve dok obavlja svoj važan zadatak.

Ipak, kada shvatite da aparat praktično može postati ukras kuhinje, kriterijumi instant porastu.

Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 2)
Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 3)

Radi se o tipu filtera za vodu koji poseduje membranu za ultra filtraciju, što ga čini idealnim za tretiranje gradske vode, i koji garantuje da će bilo koja čestica ili mikroorganizam koji su se možda provukli kroz kompleksne sisteme filtracije u vodovodu, biti zaustavljeni, što znači da će prerađena voda biti mikrobiološki ispravna.

Pored toga, poseduje i specijalni sinterovani aktivni ugalj, kako bi se uklonili svi ostali mogući kontaminanti, koje je voda mogla da pokupi putujući kroz stare cevi.

Takođe, Pureal uklanja rđu i talog iz cevi, smanjuje koncentraciju teških metala i uklanja slobodan hlor u vodi.

Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 4)

Priznajemo da su nas već te činjenice “kupile”, a kada su u redakciju stigli aparati svi smo ostali oduševljeni koliko filteri zapravo dobro izgledaju!

Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 5)

Voden Pureal Line Changer krem boje i retro izgleda ima širinu od samo 11cm, što je manje od prosečnih aparata za kafu, pa je vrlo lako pronaći mesto za njega. Ovaj filter nema rezervoar, tako da je tu izbegnuta kontaminacija.

Voda direktno prolazi kroz filter, a u čašu ili bokal je možete sipati okretanjem vrlo šik metalne česmice na samom aparatu.

Ukoliko imate kuhinju modernog izgleda, onda je regularan Pureal filter savremenog izgleda super izbor, jer njegove ravne linije neće narušiti celinu enterijera, naprotiv.

Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 6)
Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 7)

Najbolje od svega što smo shvatili tokom ovog eksperimenta? Da su nam ruke uvek bile prazne kada smo dolazili na posao. Vucaranje velikih balona vode? Zaboravili smo i kako to izgleda.

Ukoliko ste poželeli da u sledećoj godini promenite neke svoje loše navike i posvetite se boljem i zdravijem životu, onda je lepa ideja da sebe i ukućane počastite sa jednim ovakvim aparatom. Jer: male promene vode do velikih rezultata!

Kako detoksikovati sopstveni dom? (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor