Pretraga

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život

Kad ne znate gde vam je glava, potražite spas u njima

Tekst: BURO.

Ovo je zaista period u kom nas stres vreba sa svih strana. Osim događaja u svetu, pandemije i neizvesnosti, zalepljeni smo za telefone više nego ikad, a to nam sigurno ne pomaže kada je u pitanju anksioznost. Kad već ne možemo potpuno da se isključimo, ti isti telefoni mogu i da nam pomognu da zaspimo, da nam se popravi raspoloženje i da poradimo na svom mentalnom zdravlju. Većina nas poznaje Headspace koji je prokrčio put ovoj vrsti aplikacija ali ima ih još puno za isprobati. Prelistajte naš izbor, veliko spremanje glave može da počne!

NAJBOLJA APLIKACIJA…

UZ KOJU ĆETE NAUČITI DA VOLITE SEBE

Slušajte: Paradym

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život (фото 1)

Nešto više: Sasvim je ok ako niste ok. Ako se osećate izmoždeno i umorno, izgubljeno, daleko od sebe samih toplo vam preporučujemo Paradym. Ova aplikacija ima ulogu (virtuelnog) ličnog trenera koji korisnike vodi kroz razna poglavlja; od toga da vas edukuje zbog čega se javlja neko psihološko ponašanje pa do davanja jednostavnih misaonih vežbica. Napravljena u saradnji sa institucijom Medical Research Council (MRC), ova aplikacija je poput profesionalne mini intervencije zasnovane na premisi da je emotivni identitet ključ za međuljudske odnose, produktivnost i opšti dobar osećaj. 

SKINI

NAJBOLJA APLIKACIJA…

A GREAT ESCAPE

Slušajte: Portal

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život (фото 2)

Nešto više: Mogućnost ponovnog zatvaranja. karantin u velikom delu Evrope i činjenica da ne možemo da putujemo. Za sve one koje od ovoga hvata groznica, portal je korisna pomoć. Pomoćiće vam da iskulirate uz ambijentalne zvuke talasa na plaži, šuškanja palmi i vatrice u švajarskim planinama pa sve do zvukova prirode koji će vas odvesti na potpuno novo mesto. Aplikacija nudi i vežbe vođene meditacije koje će vam pomoći da zaspite, opustite se ili koncentrišete. Želimo ih sve. 

SKINI

NAJBOLJA APLIKACIJA…

ZA EGZISTENCIJALNU KRIZU

Nešto više: Happy Not Perfect

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život (фото 3)

Nešto više: Šta ja to radim? Kuda ja to idem? KO SAM JA? Ova aplikacija koju je napravila TV voditeljka i dizajnerka aksesoara Poppy Jamie, sadrži korisne vežbe poput "empatijskog izazova" koje će vas izvući iz bezveznog raspoloženja tako što će učiniti da se zapitate "šta biste rekli prijatelju koji prolazi kroz isto to što?"

SKINI

NAJBOLJA APLIKACIJA…

ZA PRENATRPAN RASPORED

Nešto više Insight Timer

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život (фото 4)

Nešto više: Ova aplikacija osvojila je nagrade za svoj pristup online meditaciji zato što spaja savete stručnjaka kako se nositi sa stresom, ublažiti anksioznost i umiriti um. Posebno je dobra za one koji treba da meditaciju uguraju u već pun raspored zato što preko nje možete birati kratke meditacije na osnovu toga koliko vremena imate na raspolaganju, što ih automatski čini i lakšim za praktikovati.

SKINI

NAJBOLJA APLIKACIJA…

ZA ANKSIOZNOST NA POSLU

Nešto više: Buddhify

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život (фото 5)

Nešto više: Još jedna aplikacija koja će vam pomoći da ustanovite rutinu jeste Buddhify. Uz nju se sesije dele na različite delove dana što u prevodu znači da uvek možete pronaći relevantne vežbe. Postoji deo posvećen poslu koji sadrži vođene meditacije koje pružaju opuštajuće pauze (kako za radnim stolom, tako i dok putujete do/sa posla) čak i sred stresnog dana.

SKINI

NAJBOLJA APLIKACIJA…

ZA OPUŠTANJE

Slušajte: Colorfy

Ovih 6 aplikacija će doneti mir u vaš život (фото 6)

Nešto više: Već neko vreme se bojenje smatra odličnom tehnikom opuštanja, te je preraslo granice dečije igre i postalo zahvalna aktivnost namenjena i odraslima. Colorfy prenosi crtkanje po papiru u digitalnu sferu u kojoj ćete satima moći da uronite u bojenje geometrijskih šara i drugih slika (ili svojih crteža za eksta umetničke poene).

SKINI

Ovaj članak prvobitno je objavljen na buro247.com.