Pretraga

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa

Novembar je tu, pravo vreme za nove priče, nova skrovišta jer uskoro ulazimo u zatvorene prostore

Tekst: Nikola Milović

Foto: Nikola Milović

Ali znamo da tek tad počinje zabava, tako da hajdemo na jednu malu turu, šta je novo u našoj prestonici koja se stalno menja. Mantili su spremni, patike za špratanje takođe, uvili smo se u šalove i možemo da krenemo bez obzira na beogradsku košavu. Kako pratimo novu sezonu "Gossip girl" ( i provlačimo se s izgovorom da smo prvu gledali kao tinejdžeri), možemo reći i šta je to "spotted’" ove nedelje i šta nam je privuklo pažnju. Krenimo redom.


Spring Belgrade

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 1)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 2)

Počinjemo sa pravom poslasticom. Novo mesto toliko friško da još ima "lokal u pripremi" nalepnicu". Domaćica je Kineskinja iz Rusije i to je sve što znamo jer zaposleni ne pričaju niti srpski niti engleski, tako da je mističnost veća. Pričamo univerzalnim jezikom - hranom. Ne to nije tipična kineska hrana na koju smo navikli, nego, verujemo na reč autentična. Nudle ili dumplings su pod obavezno, priprema koju iz samog izloga možete pratiti, ali sam ambijent je toliko šarmantan, jednostavan i potpuno vas ostavi pod utiskom da ste bili na nesvakidašnjem mestu.

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 3)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 4)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 5)

Savet: probajte čaj iz originalnih šoljica. Tako mlečni ukus bez kapi mleka, jesmo li rekli da nam je za novembar baš to potrebno?

Adresa: Ugao Dositejeve i Gospodar Jovanove


Docker BrewPub

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 6)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 7)

Šta bolje ide uz jesen, hladno vreme, poslednje zrake miholjskog sunca koje grabimo u otovorenoj bašti ili industrijskom ambijentu dobrih berlinskih napuštenih fabrika, pruge, donjodorćolskih dokova ? Pivarija i lokalne etikete piva, ali to nije sve, odlična ponuda specijaliteta sa oznakom "comfot food": fish and chips, bečka šnicla, austrijske kobasice ili pileća krilca. Jesen je, zaboravimo na strog letnji režim.

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 8)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 9)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 10)

Savet: Obratite pažnju na muziku, pušta se mešavina brit pop ere i dobrog Mančester zvuka savršena muzička podloga za sve.

Adresa: Žorža Klemansoa 27b


Gallo Nero

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 11)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 12)

Još se dobro sećamo malog italijanskog restorana sa ovim nazivom koju ulicu niže (u kome smo prvi put spoznali Remake tanjire za zid...o da, beše to pre desetak godina, neko drugo vreme i neka druga ponuda foodie scene) Ovih dana, imamo preporuku i za one koji su se uželeli jednostavne a elegantne italijanske kuhinje, bez puno priče, bez puno pretenzija, samo za ljubitelje dobre hrane i dobrog vina.

3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 13)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 14)
3 nova beogradska mesta stvorena za ljubitelje dobrih ukusa (фото 15)

Gallo Nero je zaštitnik regije Chianti, otud ime. Da to je ona lepa zgrada tačno pored one koju godinama gledamo sa talasastom fasadom. Ambijent je pažljivo kreiran da se savršeno uparuje sa balansiranim zalogajima. Dovoljno elegantno, dovoljno ušuškano, vodilo se računa o svakom detalju, dobro trenirano osoblje, sve je tu. Nikada dovoljno italijanskih restorana, zar ne?

Savet: Poslastice su priča za sebe, sveže, domaće, baš ostave dobar poslednji utisak nakon posete ovom restoranu. Mi smo se odlučili za mille-feuille. Klasika kao takva.

Adresa: Dobračina 6

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor