Pretraga

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno!

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Lumina i Nemanja Knežević

Od trenutka kad su se coworking prostori kao koncept pojavili, okrenuli su poslovnu scenu naopačke i u sekundi pokazali da su neke prakse koje su važile u velikim korporacijama jednostavno zastarele i prevaziđene (aplaudiramo!). A kako godine odmiču, oni se usavršavaju i usložnjavaju pomno osluškujući želje svojih klijenata o tome kakve još sadržaje žele kako bi im dan na poslu protekao što prijatnije i produktivnije. Tako dolazimo do punog smisla samog koncepta: on mora biti dovoljno privlačan kako bi se frilenseri rado odrekli svojih pidžama i komfora radnih soba gde ih niko ne uznemirava.

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 1)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 2)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 3)

 

Nova Iskra je jedan od prvih coworking hubova kod nas i nisu ostali na tome da budu adresa na kojoj je moguće iznajmiti radni ćošak, već razvijaju sopstvene programe umrežavanja i poslovnog usavršavanja u saradnji sa raznim stručnjacima, organizacijama i ambasadama. Tako nas nije iznenadio prostor koji je prošle godine otvoren u Zemunu, ali ni ganc novi koji je svoja vrata otvorio ovog septembra u saradnji sa internacionalnom kompanijom Rent24 koja je globalni coworking i coliving lider u svetu.

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 4)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 5)

 

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 6)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 7)

 

Ovoga puta, dizajn je razigraniji i blago igra na više „ženskoj strani“, a potpisuje ga beogradski dizajn studio Obe koji čine arhitektkinje Ksenija Pantović i Jasna Kavran. Prostor se pruža na nekoliko nivoa ukupne površine od 1.200 kvadrata i čine ga multifunkcionalna interaktivna prostorija za konferencije i meetup događaje, sale za sastanke, open space radni deo, privatne kancelarije, zona za opuštanje, krovna terasa, kao i centralni atrijum u koji je je smešten vrt. Po prvi put, jedan ovakav hub u Beogradu u svom sklopu ima i restoran sa barom.

 

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 8)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 9)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 10)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 11)

 

Iako i ovako navedeni tehnički podaci zvuče dovoljno dobro, prava zabava kreće kada vidite prostor. U njemu su savršeno spojeni dizajn trendovi kojima smo trenutno opsednuti, od ambijentalnih celina obojenih u (nikada nam neće dosaditi) millenial pink nijansu, preko igre fluidnim oblicima (kao što su zakrivljeni stolovi u kafeteriji, rasvetna svetla, kružni prozori...) sve do murala na zidovima sa temom džungle koji momentalno prizivaju dobro raspoloženje.

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 12)

 

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 13)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 14)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 15)

 

Centralni ulazni deo u stilu atrijuma obara sa nogu. Naime prostor je okupan prirodnim svetlom koje stiže kroz staklene zidove, ali i plafon od stakla! Možemo da zamislimo da u udobnim foteljama kraj (ružičastog!) pulta rešavamo svoje kreativne blokade. Doduše, u ovom prostoru imaju rešenje i za one ozbiljnije slučajeve stresa na poslu, jednostavno krenite stepenicama na krovnu terasu i uživate u miru i pogledu na okolinu. Ono što je privuklo našu pažnju jeste prostorija namenjena za prezentacije uređena u stilu bioskopa u kojoj su kaskadno postavljena sedišta, projektor, ali i sto za ping-pong.

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 16)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 17)

 

Nova Iskra Workspace, powered by Rent24 ima kapacitet od 130 mesta i većinu onih koji su se već uselili čine frilenseri i kompanije koje posluju u okviru IT i kreativnih industrija.

 

Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 18)
Beograd je dobio novi coworking prostor i on izgleda genijalno! (фото 19)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor