Pretraga

Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati

Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Leto je bilo zabavno, pomalo zavodljivo, definitivno vrelo i za razliku od prošlog stigli smo i da osolimo kožu i da se prepustimo bezbrižnosti (u limitiranom izdanju, ali hej sada sve cenimo više). Kada smo se vratili u grad poželeli smo da još malo lutamo, otkrivamo nove ćoškove, pronalazimo nove ljude i sve to mešamo dok ne dobijemo dobitnu kombinaciju. Za nova poznanstva ne možemo da pomognemo, ali što se tiče lokacija, imamo čitav spisak onih tek otvorenih. Koje definitivno vredi posetiti, ko zna možda neko od njih postane vaš svakodnevni izbor tokom jesenjih dana. Pratite nas!

EMMA

Braće Baruh 26

Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 1)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 2)

Ovo je mesto kakvo nam je nedostajalo u Beogradu, enterijer je nežan, snen i razigran, a ponuda je jasna i koncizna. Win-win. Emma je picerija gde je sve podređeno tom omiljenom italijanskom specijalitetu. Tanko, tanko testo kombinuju sa najkvalitetnijim sastojcima. Upozorenje, ovde će i najdisciplinovaniji prekšiti svoju dijetu (including myself), ali neće vam biti žao. Sjajan je izbor za porodične prigode, takođe dobro i za neka zabavna druženja sa prijateljima. Sve začinite sa prosekom i tiramisuom za kraj. I obevezno napravite krug po čitavom lokalu, detalji će vas oduševiti: od pšenice na plafonu, preko murala na zidu, do zaobljenih formi koje vladaju. Za enterijer je bio zadužen biro AA Studio i ovaj zadatak su izveli sjajno, sve sa mnoštvom komada koji su custom made rađeni posebno za Emmu.

Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 3)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 4)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 5)

NINOMI

Kralja Petra 41

Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 6)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 7)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 8)

Da li je gradu potrebno još sladoleda? Aposlutno! Novo neodoljivo uređeno mesto smetilo se na uglu Kralja Petra i Uzun Mirkove i donosi za svakoga po nešto. Tu su brojni ukusi sladoleda (zauvek navijamo za pistaće i maline), ali i tradicionalni Chimney Cake, koji služe i u kup varijanti. Ono što je nas kupilo jeste enterijer koji kombinuje nežno roze i kraljevski plavu, uz pod u crno-beloj kombinaciji. Kad vam padne šećer, predlažemo vam da proverite o čemu se radi.

Lokal 36

Nebojšina 36

Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 9)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 10)

Ovaj lokal je otvoren prošlog vikenda i odmah smo otrčali da popijemo piće, jer iza uređenja stoji biro Obe od kojih smo navikli da dobijamo interesantna gradska mesta. Ni ovo nije izuzetak, radi se o kafiću na dva nivoa, gde je hrabro iskombinovana jarka nijansa crvene uz industrijski stil i upadljive crno-bele pločice na podu. Ogromni prozori daju puno prirodnog svetla zbog čega će nam ovo mesto sigurno biti na mapi tokom zimskih dana. Pažnju pleni i veliki apstraktni neonski luster. Jasno je odakle je stigao naziv, a pored toga 36 je i broj koktela u ponudi. Ako vam treba mesto za zagrevanje pred grad – isprobajte.

Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 11)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 12)
Beograd obećava zabavnu jesen! Ovo su novi lokali u kojima ćemo uživati (фото 13)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor