Pretraga

Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu

Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu

Tekst: Jelena Karakaš

Nekada je dovoljno da samo zavirimo u cvećaru kako bi nam se raspoloženje popravilo, tu je gomila velikih vaza ispunjena različitim cvetovima, široki pult na kome vešte ruke stvaraju kolorne rapsodije i uz sve to i zavodljiv miris svežeg cveća... Ceo ritual biranja i poklanjanja buketa (računamo i poklon samoj sebi kao posebnu kategoriju ljubavi) može biti magičan i momentalno nas asocira na neke životne pobede, slavlja i na činjenicu da svakako slede bolji dani. Zato vas pozivamo da sa nama projurite kroz najlepše cvećare u Beogradu, tamo ćete pronaći fantastičan izbor cveća, ali i stručne sagovornike koji će vaše ideje prevesti u predivne bukete. Krećemo!

Ana Čalija

Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 1)
Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 2)

Na Novom Beogradu u kompleksu West 65 smestila se cvećara Ane Čalije. Tamni zidovi, drveni sto, korpe od pruća, lusteri u industrijskom stilu i dovoljno prirodnog svetla čine idealnu postavku da cvetovi u ponudi dođu do izražaja. Ana se već godinama bavi cvetnim dekoracijama i dizajnom, a ovu cvećaru otvorila je preko nekoliko nedelja i tako interesantne arty aranžmane učinila lakše dostpunim svima sa te strane reke. Ana svoj rad opisuje kao moderan i jednistven i moramo priznati da se slažemo.

Adresa: Omladinskih brigada 86e

Karakter CONCEPT FLOWER

Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 3)
Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 4)

Karakter bukete je vrlo lako prepoznati jer se radi o specifičnom pakovanju sa ručkama, koje može biti za veći buket, nekoliko, ili samo jedan cvet. Oni su se odlučili za praktičan pristup koji olakšava život svima onima koji su se zaputili u goste i žele da brzo kupe cveće koje će se sigurno dopasti osobi kojoj je poklon namenjen. Cvećara je najpre bila u Cetinjskoj, a sada se nalazi na Neimaru.

Adresa: Hadži Melentijeva 59

Cvetologija

Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 5)
Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 6)

Potez Gospodar Jovanove ulice između Višnjićeve i Kralja Petra je kao stvoren za lenju vikend šetnju kada želimo da se pravimo da živimo u šarmantnijem i manje užurbanom Beogradu nego što on to jeste. Redom su tu prodavnica voća i povrća, kiosk sa ručno pravljenom pastom, pekara u francuskom stilu, radnja sa dečijim stvarima, tratorija, concept shop i cvećara. Kada se Cvetologija otvorila krajem prošle godine na najbolji način je zaokružila taj dorćolski potez. Radi se o malom lokalu uvek ispunjenom svežim cvećem čija se ponuda menja u skladu sa sezonom. Ipak ono pri čemu insistiraju jesu aranžmani koji deluju prirodno i nedorađivano, nalik buketima ubranog poljskog cveća. Ako vam je potreban pit stop u centru grada uvek je dobra ideja da se ovde počastite lepim buketom.

Adresa: Gospodar Jovanova 35

Ivona

Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 7)
Šetnja sunčanom stranom: Ovo su najlepše cvećare u Beogradu (фото 8)

Bukete sa potpisom cvećara Ivona ste sasvim sigurno primetili na našem Instagram profilu, jer to su buketi koji načešće ukrašavaju BURO. kancelariju. Radi se o cvećari sa izuzetno dugom tradicijom, postoje više od 30 godina i za to vreme su se menjali i prilagođavali trendovima i novim zahtevima tržišta. Sada njihove bukete odlikuju neočekivani elementi koji prate sezonu. A uskoro očekujemo otvaranje novog luksuzno uređenog lokala u okviru Belgrade Waterfront kompleksa.

Adresa: Dr Milutina Ivkovića 2

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor