Pretraga

La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Maja Mijatović

Ne znam za vas, ali živim između toga da imam par lokala između kojih se uporno vrtim i večite potrage za nekim novim koji će me oduševiti i napokon odgovoriti na sve moje (vrlo razmažene) zahteve. Priznajem, poslednjih meseci prepustila sam se prvoj struji vreteći se između istog i istog. Zona komfora očigledno može nadvlada i svaku urođenu radoznalost. Ipak, dan mrmota sam sasvim slučajno okončala kada sam došla u ganc novi lokal u Belgrade Waterfront-u. La Casa de Caffe je kafić koji je mnogo više od toga, radi se o jednom vrlo promišljenom mestu gde je svaki detalj na mestu i to sa razlogom.

La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 1)

Enterijer priziva Mediteran, dok očima prelazite preko stolica, stolova, šanka, polica, kao da vam miris smilja zalogica nozdrve, dok mozak kao autopilotu počinje da izbacuje slike Mikonosa. Belo, nežno, udobno, prugasto... Ako vam ovih dana nedostaje obala, upravo ovde možete pronaći taj neodoljiv šmek morskih lokacija koje pozivaju na uživanje. Ipak, iako je enterijer fluidan i asocira na Rivijeru, koncept je orijentisan ka Kolumbiji, od imena do kombinacije korišćene za detalje u prostoru. A na tom tragu je i kafa u ponudi, koja je iz kategorije – vrhunska!

La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 2)
La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 3)
La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 4)

Pored vrlo kvalitetne kafe, ovde su gostima na raspolaganju različita mleka, pre svega biodinamičko Petrov (ako do sada niste probali kafu sa tim mlekom, kapućino je neizostavan!), ali i mleko od graška, kao i bademovo. Kako bi kafa koju bariste prave sa velikom pažnjom bila perfektna od početka do kraja tu su za taktilnu dimenziju posebno dizajnirane i izrađene šoljice koje kombinuju mat i glazirane delove u nežnim zemljanim tonovima sa uplivom plave boje.

La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 5)

Jasno, ovo je kuća kafe, ali je jednaka pažnja posvećena svemu što se nalazi u meniju. Posebno za lokal se izrađuju i dostavljaju homemade kaše, kroasani, pite i tartovi. Poseban namig zaslužuje tart sa belom čokoladom, malinom i pistaćima – samo kažem. Vlasnici su želeli da La Casa postane „kuća“ svakome ko svrati tu, vrlo brzo su gosti prepoznali to i mnogi sada rade iz omiljenog separea uz dozu odabranog kofeina. Lako je prepustiti se atmosferi gde se razmišljalo o svemu, jer vama ostaje samo da smislite šta vam se pije i jede tog dana i možete se slobodno prepustiti sanjarenju.

La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 6)
La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 7)
La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 8)

Posle radnog dana laptopovi se zatvaraju i počinje istraživanje drugog dela karte pića, gde se krije odlična selekcija džinova, ali i vrlo zanimljiv izbor vinskih etiketa budući da su vlasnici zaljubljenici u vino, naravno tu su i kokteli za potpuni užitak. Zaista, ovo mesto nosi šarm od jutra do sumraka i možete ga natenane otkrivati i gustirati lagano putujući kroz pune ukuse. Ono što je zagarantovano da ćete ovde sa ramena lako zbaciti teret svakodnevnice. Recimo to ovako, ovo je pravo mesto da povedete prijatelje i napokon do kraja isplanirate leto. Ili još bolje da izvedete sami sebe na jedan superkvalitetan dejt sa sobom. La Casa de Caffe biće savršen izbor za šta god da se odlučite. Vidimo se!

La Casa de Caffe je novo omiljeno mesto BURO. tima, evo zašto! (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor