Pretraga

Otkrivamo vam 3 tek otvorene kafeterije u Beogradu

Otkrivamo vam 3 tek otvorene kafeterije u Beogradu

Tekst: Nikola Milović

Foto: Nikola Milović

Trejler proleća je tu i sviđa nam se. Sunce mami da vikend provedemo napolju. Hajdemo na jedan kratak brzi krug prestonicom u potrazi za onim, pravim, dobrim gutljajem za boost energije. Šta je novo, šta je poput visibabe nagoveštaj da će nam ovo proleće biti baš kako treba? Kafa se pije samo u dobrom ambijentu, samo iz dizajnirane šoljice, ozbiljne mašine, kvalitetnog zrna, a bariste su novi somelijeri. Vino, kafa, nek se degusitra, mi smo za.

Gir café

Trešnjinog cveta 5

Zrno: Honduras iz Gradske pržionice poslužen u Boya Porcelain ručno rađenoj šoljici.

Dizajn: priznajemo, razmišljli smo kako bi bilo da u dobro poznatom dizajnerskom konceptu, jutra započinjemo uz omiljeni napitak iz Normann Copenhagen ili Stelton čaše? Konačno je to moguće u kafeu koji je dodatak Gir concept store-u.

Preporučujemo: sveži kroasani, plain ili prosciutto iz proverene radionice (Mandarina) dostupni su u okviru café-a

Otkrivamo vam 3 tek otvorene kafeterije u Beogradu (фото 1)
Otkrivamo vam 3 tek otvorene kafeterije u Beogradu (фото 2)

Bloom Specialty Coffee Roasters

Balkanska 48

Zrno: Ethiopia – Guji- Natural. Znali smo ih po pop up odeljku u srcu Vračara, sada se koncept uselio u prostor nekadašnjeg hotela Beograd.

Dizajn: tu su svi elementi prave kafeterije, protkani tradicionalnim šarama i vintage momentima. A dok pijete kafu gledaće vas portert Sade. I da, nepušački raj je u pitanju. Da, moguća je kafa bez cigarete.

Preporučujemo: imaju svoju specialty pekaru, svež hleb, i to kakav hleb. Vikend je dobija novo smisao. Savet još, za one koji i dalje kafu piju napolju, za poneti, šoljica ima print hotela Beograd. Super momenat. Verujte.

Koppa 2

Nikolaja Krasnova 14

Zrno: 14 godina tradicije, pretopljeno u najnovije izdanje, drugu lokaciju ove poznate gradske pržionice. El Salvador- Los Pirineos, Brazil - Toada Auction lot, jedino moguće probati upravo ovde.

Dizajn: enterijer je pažljivo kreiran i birani tonovi kafe upotpunjuju doživljaj. Za uređenje je odgovoran sam vlasnik.

Preporučujemo: Mašina na kojoj se kafa sprema je mlađi brat od La Marzocco, u pitanju je Modbar. Ozbiljna zver.

Otkrivamo vam 3 tek otvorene kafeterije u Beogradu (фото 3)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor