Pretraga

Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu

Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu

Tekst: Vanja Ratković

Once you reach a certain age, nema više girosa u 2 ujutru i kutije _________ (insert your favorite cookie here). Da ne nabrajamo svima očigledne razloga zbog kog ne bi trebalo da praktikujete ove loše navike u ishrani... Bolje da se fokusiramo na to šta je zdravije jesti, a da je pri tom i slatko! Ako nemate ideju odakle krenuti, pogledajte naše preporuke za beogradske raw cake poslastičarnice.

Pre same liste, objasnićemo vam šta su raw kolači i torte, ukoliko već niste upućeni. U pitanju su sirovi kolači i torte, koji ne zahtevaju pečenje, pa čak ni podgrevanje. U većini slučajeva su veganski, bez mlečnih proizvoda, glutena i laktoze – minimizira se upotreba prerađenih i rafinisanih šećera i ne koriste se jaja. Ali naravno, ovo ne znači da trebate jesti do sutra, umerenost je vrlina, a to važi i u ovom slučaju. Lagano se počastite u ovim raw slastama.

Rock’n’raw

Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 1)
Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 2)

U ove rokerske vegi poslastice zaljubićete se na prvi pogled, a nazivi su im pesme Bowiea, Stonsa, Ramonsa, Pejlboja... Über cool! Na meniju se nalaze torte, mini torte, kRAWfne i poklon paketi.  “Delikatesna čarolija od zdravih organskih sastojaka sa prirodnim bojama od suvog tropskog voća”, “Zavodljiva torta sa višnjama, organskim kakaom i ukusom ljubavi”, “Otisnite se u zvezdanu avanturu čokoladnih nugat galaksija i nebula od malina i borovnica”, opisi su njihovih torti, a mi smo uvereni da samo nasmejani možete izaći iz njihove poslastičarnice na Vračaru.

KOKOS by Just Raw

Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 3)
Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 4)

U Starom Gradu u Beogradu nalazi se i poslastičarnica i All Raw Everything mesto – KOKOS by Just Raw. Pored sirovih veganskih kolača, ovde ćete moći poručiti i vegansku i vegeterijansku hranu, ali i sveže sokove i smoothie-je. Pored prelepog izgleda ove kolače krasi i fenomenalan ukus, a od kombinacija između ostalih imate: orasi, kikiriki puter, bademovo mleko; kokos, maline, limun; bademovo mleko, borovnice, kokos, vanila. KOKOS by Just Raw je pet friendly pa sa sobom možete povesti i vaše krznene drugare, ali i raditi jer je mesto zgodno za druženje sa laptopom.

ZdRAWo slatko

Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 5)
Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 6)

ZdRAWo slatki kolači i torti izrađuju se isključivo od orašastih plodova i prirodnih zaslađivača – sirupa agave i urme, kao i prirodnih ulja - kokosovog ulja i kakao putera. Ovi proizvodi su bez dodatnog kristal šećera, aditiva, pojačivača ukusa i emulgatora, sačinjeni od sastojaka koji su termički neobrađeni, jednostavni u svom svežem prirodnom netaknutom obliku. Svi se sećamo Čoko moko torte, a u ZdRAWo slatkom obliku je bez belog šećera i glutena, a sa bademima, urmama i indijskim orasima. Možete ih naći na Palilulskoj, Zemunskoj pijaci kao i na pijaci u Bloku 44. Bon appétit!

Raw torte

Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 7)

U ponudi Raw torti nalaze se sirove torte, torte bez alergena, mini torte, sitni kolači, poslastice za dijabetičare i sirovi namazi. Čoko malina, Čoko Orange, Čoko Fit, Šumski Zvuk, Ananas Jagoda, Baja Ždera.... Samo su neke od njihovih preukusnih sirovih torti, a ako ste ljubitelji ukusa Rafaelo kuglica ili Ferera, imate ih ovde u sirovom, i zdravijem obliku. Ako pak, želite slanu raw varijantu, tu su vege i keto puter, rolnice sa biljnim mesom, vege burgeri, sir od badema i indijskog oraha – i svi su sirovi. Naći ćete ih na Dorćolu.

Zdravo ljubavi

Samo za ljubitelje zdravih slatkiša: raw poslastičarnice u Beogradu (фото 8)

U ovom lokalu je sve u znaku ljubavi i sorovih proizvoda. Pored sirovih torti, kuglica (kokos, suva šljiva, organski kakao) i museva, u Zdravo ljubavi možete jesti i sirove burgere, salate, suši, špagete, rolnice, ikebana obroke, potaže (crveni, beli, narandžasti, zeleni), kakao napitke i smoothie-je. U ovom lokalu sve je pravljeno sa ljubavlju i ovde će vas sačekati samo dobra energija i ukusna hrana.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor