Pretraga

Tri nova mesta u Beogradu - \"za poneti\"

Tri nova mesta u Beogradu - "za poneti"

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Prvi prolećni dani su po pravilu vreme kada se budi uspavana beoradska gastro scena i dok ugostiteji predstavljaju svoje nove projekte, mi u niskom startu čekamo da probamo šta su nam to pripremili. U ovom deljenju trčali smo po Beogradu kako bismo vam predstavili nova mesta koja su zamišljena kao adrese koje su nam na pameti kada nam se jede nešto brzo, ukusno i zanimljivo!
Izdvojili smo tri lokala koja ispunjavaju sve ove uslove. Znamo da smo svi na programu pokušaja da se vratimo na letnji red vožnje kada su u pitanje telo i zdravlje, ali radi balansa ubacili smo i jednu adresu gde pošteno možete da zgrešite, ili zapravo da se nagradite za dobro vladanje, zavisi iz koje perspektive gledate.
Te, nazujte patike, idemo u jednu brzopoteznu šetnju kroz grad!

La Scintilla

La Scintilla Beograd

Tik ispod Kalenić pijace smestila se malena poslastičarnica sa potpuno novim konceptom za naš grad, naime La Scintilla u ponudi ima tartalete i kanole. I ponose se činjenicom da korpice za punjenje nabavljaju od poznatog sicilijanskog proizvođača biskvita Prodotti Dolciari Cassibba. Ali šta je sa punjenjem? E, pa tu nastaje prava zabava! Možete uzeti tartaletu punjenu jagodama, kremom od vanile i hrskavom čokoladom... Ili onu sa pomorandžom i musom od crne čokolade? Možda je za vas tartaleta punjena kremom od vanile i jabuke, posuta krančom od indijskog oraha? Jasno je, za prvu posetu naoružajte se stpljenjem, pa lagano istražujte, savetujemo vam i umerenost, jer se u ovakim simfonijama ukusa uživa lagano i na gric. (Mutapova 65)

Super Donkey

Super Donkey Beograd

Ovo nije nov lokal, ipak sa promenom adrese osvežen je i proširen jelovnik. Takođe, lokacija u Vlajkovićevoj je prostranija i ima velike prozore koji gledaju na ulicu tako da možemo da kažemo da se ovde radi o totalno svežem konceptu zdrave hrane. Ponuda se bazira na izboru salata koje su dostupne celog dana (naš favorit je Argentinac, salata sa batatom, fetom, čerijem, kikirikijem i rukolom) i pripremljenim tortiljama. Ali, ako ne žurite i imate vremena da sednete, možete uživati u odličnim zalogajima bez ikakve griže savesti. Oni su mislili na sve vas koji se hranite zdravo i usavršili recepture kao što su poke bowl i ovsenu kašu, a tu je i neizbežni avokado tost. Uz sve to nude napitke kao što su matcha latte, zeleni kurkuma latte i cvekla latte. (Vlajkovićeva 25)

Djus

Djus Beograd

Još jedno mesto sa hladno ceđenim sokovima? Samo dajte! Beogradska scena se sve više okreće ka mestima koji nude zdrave alternative, a nekako smo u najvećem deficitu sa lokalima koji pripremaju brzu hranu zbog koje nećemo celog dana sa sobom nositi grižu savest. Zato u Djusu ističu da su oni guilt free bistro. Tu ćete pronaći razne varijacije na temu već pripremljenih hladno ceđenih sokova. Plus, možete poručiti neku od salata iz menija, ili se počastiti pudingom od chia semeniki. Može i može! (Maršarala Birjuzova 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor