BURO. Horoskop: MLAD MESEC U BIKU navešće nas da pevamo „Supergirls just fly“

08.05.2024.
RECOMMENDED

U ranim jutarnjim časovima 8. maja (5.23h), dočekuje nas mlad mesec u Biku i to na 18* stepenu Bika. Kako je sam Mesec egzaltiran u znaku Bika, i kako se ovaj mesec nalazi u konjunkciji sa Uranom i Jupiterom, i lepom aspektu sa Saturnom, očekuje nas jedan zaista povoljan, lagan i udoban mlad Mesec koji će doneti sazrele sočne plodove, najpre strawberries, cherries and an angel’s kiss in spring. Ako se velike i važne promene koje su pokrenute velikom Jupiter-Uran konjunkcijom, još uvek nisu pokrenule u vašoj realnosti ili bar u umu, to je zato što je bio potreban ovaj mladi mesec kao lična planeta da tu simboliku transcedentalnih planeta, prenese na lični plan. Da sve te promene lične vrednosti i promene paradigme, osvesti i oseti najpre u telu. I oseti u svojoj najdubljj intimi. Znate kako kaže Bey sa Nicki, I am feeling myself. A ti, da li ti osećaš sebe!? Svoje želje u telu! In carne!

Pa pobogu, samo se seti da se tvoja duša inkarnirala u ovom mesnatom kostimu samo da bi određena ispunjenja osetila u fizičkoj zemljanoj formi, najpre na svojoj koži, u svom mesu, i na tom mesnatom srcu. Prema karmičkoj astrologiji, pored karmičkih dugova, neokajanih greha, naše inkarnacije pokreću i neispunjene želje iz prethodnih života. A kako upravo Mesec korespondira sa srčanim centrom sada je vreme da osetite koju vam to poruku šalje sad kroz otkucaje srca? Da li je vaše srce mirno, da li je zadovoljno? Koje su to još neispunjenje želje o kojima vam kroz otkucaje šapuće, dobuje? Ako još uvek ne umete da čujete taj tihi glas srca u Biku, moguće je da će vas ova velika urnebesna Jupiter-Uranska rollercoaster vožnja toliko vrtoglavo lansirati visoko u brzini svetlosti, da dok se budete spuštali u slobodnom padu će vaše srce toliko lupati da više nećete moći tu njegovu pesmu da ignorišete. Odmah ćete znati za šta vam se obraća.

Da li znate da se prvi pregled kod homeopate, zove slusanje druge pesme. A to jeste pesma srca koju donosi mesec u Biku. Ne ona koju pričamo ustima, iz našeg uma, nego ona koju peva naše srce. A život nije ništa drugo nego elegantni, lagani ples, kada sve pokrete činimo po diktatu, omađijani tom pesmom sopstvenog srca, uz lakoću, zanetost, strast, posvećenost, konzistentno, verno sebi. Lepo kaže Lana del Rey: Poetry in motion, swinging with your saxophone in the rain.

Mlad mesec u Biku: Sezona poljubaca i zagrljaja, može da počne

No, kako je i dispozitorka ovog mladog meseca, planeta ljubavi Venera, koja je isto u Biku, glavna poruka Mladog meseca, je da sezona poljubaca i zagrljaja, može da počne. I to onih sočnih, vlažnih, važnih, sa značenjem, kao i onih u vrat (jer baš vrat, predstavlja znak Bika). Ma, onih u dušu. Centar, centra. Znate već da nečiju dušu možete da spoznate najtananije baš kroz poljubac, kao i kroz pogled, jer su usne i oči, svečani ulaz u nečiju dušu, kapija za soul gazing. I ako nekad ubeđujemo sebe da nam ona druga osoba možda i ne treba u životu, da sve možete sami, I can buy myself flowers i ostali fazoni, onda poljubite sebe u vrat, i ako baš i ne možete, shvatićete da možda i niste u pravu i da vas vaša anatomija demantuje. Jer nam ipak, sada, treba ta druga osoba, tuđe usne, mesnate, nežne kao ruže, ne da nam pričaju, nego da nas dodiruju, miluju, maze. Da surfuju po našem telu, vratu, obrazu i usnama da proslavimo to zašta smo se i inkarnirali. Da osetimo samu nebesku ljubav i nežnost u telu, na kožnim receptorima, na jezičnim kvržicama. Softly. Sočno. Da li znate da Kosmos, kad želi da nas poljubi, on pošalje neku osobu da to učini umesto njega? A možda sad osetite taj sveti poziv da ste baš vi taj mesija poslat sa neba, koji treba nekog da zagrli, zagreje, uteši, ušuška, uhvati za ruku, pomazi po obrazu, podeli jedno malo zrno nežnosti u Biku. Možda malo, al značajno za nekog, ko je dobar, a slučajno sam. Šta vam je teško sad nekome prosto i otvoreno reći, kao Seve onomad: Mili moj, sad bi se s tobom malo ljubila i ispod tvog ramena učulila.

Da li znate da Kosmos, kad želi da nas poljubi, on pošalje neku osobu da to učini umesto njega

Jer vreme mladog Meseca u Biku, i Venere u Biku jeste zaista “osmi mart” svoje vrste, vreme kada se proslavlja ženska energija. Svi kolektivno učimo da je preduslov izobilja i davanja, zapravo primanje. Kao da smo svi davanje okarakterisali kao uzvišeno, kao znak bogatstva i izobilja, a da smo zaboravili da bi neko imao prethodno je morao primiti to što kasnije ima da da. Da bismo bili u energiji primanja, receptivni i otvoreni za sve što Univerzum ima da nam ponudi, moramo znati kako da budemo ponizni. Humble. Jer su poniznost i zahvalnost najglasnija pozivnica za izobilje. A upravo tu poniznost često pomešamo sa poniženjem, pa kao da nas je sramota i primiti darove Kosmosa, pa nadalje tu milost kosmosa pomešamo sa milostinjom. A zapravo učimo i moć molitve, one molitve koja zrači zahvalnošću, prihvatanjem i poniznošću. I da nas to što molimo ne čini prosijacima, nego miljenicima Univerzuma.

Konjukcija Urana-Jupitera

Zato sad, dok još traje konjunkcija Urana-Jupitera na nebu, ovo kosmičko sniženje i velika rasprodaja, tražite od neba ono što vam treba, ono što najviše želite, tražite nešto možda I neskromno, baš veliko, veliko kao Jupiter, jer je on najsrećniji kad je ultra megaloman, i kada poklanja obilato bez ispostavljanja računa. Ide tura, za celu zemljanu kafanu, na njegov nepotrošivi račun.

Nekada treba shvatiti da pokloniti nekom povod i priliku za davanje, je nešto najlepše što nekom možemo da poklonimo. Jer tek kada je dar preuzet sa zahvalnošću, osoba koja dariva dobija osećaj da to što ima i nosi u sebi, zapravo nosi vrednost. Ako se setimo kad je Pikaso rekao da je smisao života pronaći svoj dar, a svrha pokloniti ga drugima, možemo shvatiti da nam odatle zahvalnost, potreba i želja tih drugih da iskuse naš dar, zapravo omogućava da osetimo samu svrhu. Baš kao što potreba bebe za mlekom, čini ženu majkom, tako i potreba muškarca za nežnošću i lepotom, čini ženu-ženom. Otkriti nekome tajnu da je njegov jedinstven dar važan i potreban svetu, je takođe dar, a mi smo sad pozvani da te darove razmenjujemo.

I ma koliko mislili da je muška energija (Marsa) ta koja zavodi ženu, koja se neumorno trudi oko nje, ne bi li je osvojila, i da je muški princip taj koji inicira akciju i zavođenje kao svojstven vid osvajanja, zapravo je ženska energija (Venere) ta koja davajući suptilni, tajni mig muškarcu da je poželjan i izabran, pravi prvi korak ohrabrenja, koji podstiče muškarca na sve ostale pokrete.  A taj suptilni mig je nekad toliko suptilan, neverbalan i nem, da on predstavlja čist osećaj udobnosti u telu koji žena proizvodi i oseća u prisustvu nekog muškarca, te počinje nesvesno da mu se priklanja, gravitira ka njemu, a time posledično čini da se on oseća još više siguran u sebe i svoju snagu. To je onaj sexy osećaj kad ste dobri sami sa sobom, comfortable in your skin, što kaže queen B, COZY, to je mesec u Biku.

Tražite od neba ono što vam treba, ono što najviše želite, tražite nešto možda i neskromno

Iskusili smo blagoslov šta znači biti žena

Zato je sad vreme da bez obzira na okruženje vežbamo osećaj udobnosti, opuštenosti u telu. To je isto kao što cvet otvara svoje latice da udomi pčelu, tako i žena nežno otvara latice svog auričnog polja, i odašilje vibratorne signale, kako bi privukla i udomila gosta, u svoje nežno aurično polje. Vaša koža, kosa, mirisi i putenost sada pevaju simfoniju i poput najšarenijih cvetova lala usred Keukenhofa, emitiju čitave vibratorne arije i simfonije u etar, kako bi dobili divljenje i potvrdu da je lepota na zemlji, istina na nebu. I zaista ovo je mlad mesec kada spoznajemo da smo došli na Zemlju, koaj simbolizuje taj ženski majčinski princip, da bi u fizičkoj realnosti, iskusili blagoslov šta znači biti žena. I da vrednost žene (a sve u Biku se tiče spoznaje vrednosti), nikako ne potiče od toga što je ona željena od strane muškarca i toga što je sposobna da voli muškarca na način koji njega podstiče da zavoli samog sebe, niti toga što je samo žena sposobna da rodi tog istog muškarca, pa makar on bio i Aleksandar Veliki, nego da je njena vrednost potpuno neuslovljena od svega toga i kao biser zavijen unutar školjke, postavljena i kodirana duboko unutar njene utrobe, kao magični sastojak u božanskoj alhemijskoj tajnoj recepturi, stvaranja materije iz energije, gde je ženska energija neophodni magični sastojak. I možda This is a man’s world, ali ovaj mladi mesec želi da sada u vama odjekne svest o tome: Who runs the world? Girls! Who runs the world? Girls!.

Biku

Osvestite svoju ličnu vrednost

Jednom kad je majka od Šer (77 godina) pitala kada će se već jednom konačno uozbiljiti i naći nekog bogatog muškarca za sebe, Šer joj je u dahu odgovorila, “Ali mama, ja sam taj bogataš”. Zato sad ovaj magični mladi mesec želi da osvestite svoje riznice i darove duha, svoju ličnu vrednost i šta je sve to što imate i možete da date svetu, i koliko je vaš kapacitet da nekog volite kao žena zapravo sam po sebi neprocenjiv kapital. Jer ste zato potrebni svetu, da ga volite, baš onako nežno i snažno, kako samo vi umete, onako kako kaže i Lana Del Rey u pesmi: Let me love you like a woman, let me hold you like a baby!. Sada je vreme da otkriješ svoj dar, dar ljubavi u svojim grudima, jer ovaj mladi mesec u Biku u lepom aspektu sa Saturnom, svedoči da je on potpuno zreo. Jer je i tvoja ljubav zrela. (I vrela). Jer si i ti zrela. I sada više nije ni dovoljno da budeš nečija, Only girl in the world, tebi je sad potrebno da budeš najpre svoja i zauvek I pre svega, Supergirl, cause supergirls just fly, kao svaka žena sa znakom u Biku. Jer dodaje Reamonn: When you are in love, what can go wrong, a Venera u Biku, se ne može sa njim složiti više.

Foto: BURO.

Saznaj više:
Povezani članci: