Pretraga

Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food

Tekst: BURO.

Foto: Stefan Burmazević

Asia Food je već godinama fast food mesto gde volimo da svratimo kada se uželimo kineske hrane s nogu. Nek digne dva prsta svako ko nije prošao fazu opsednutosti sa kiselo-slatkom piletinom sve uz pržene nudle, jednostavno radi se o onoj vrsti hrane koja vas lako zadovoljiti i pružiti utehu. Volimo brza i laka rešenja, ali povremeno se zaželimo kompletnog rituala i cele ceremonije, da obed bude dugačak i da ide u sledovima, da sedimo, guštamo, vrtimo nudle oko viljuške. I baš su to prepoznali u konceptu Asia Food, budući da su otvorili svoj prvi restoran na drugom spratu šoping mola Galerija.

Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 1)
Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 2)

Bogatstvo i ukus sastojaka u efektno pripremljenim kombinacijama od strane kineskih kuvara čuvaju originalnu istočnjačku crtu, a ljubazno osoblje boravak čini još prijatnijim. U restoranu možete probati supe, jela sa mesom, jela bez mesa, pohovane banane i još mnogo toga. Sve će vam biti jasnije kada vam otkrijemo da su jela u ponudi obeležena brojevima, a da je poslednji broj u jelovniku 113 (!). Ukratko, na ovom mestu možete pronaći klasike kineske kuhinje, ali i baš sve drugo što vam padne na pamet.

Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 3)
Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 4)
Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 5)

BURO. preporuka je da dođete raspoloženi za gastro putovanje i da budete otvoreni da probate kombinacije koje do sada niste. Jer su kuvari ovde na zadatku da donosu autentične ukuse i ponude nam jasnu sliku zašto je ceo svet toliko zaljubljen u kinesku kuhinju. Pa ćete tako ovde među jelima pronaći meduzu sa mladim lukom, dinstatnog raka, prženi yam krompir i gljive, Jiaozi knedle, hobotnicu na pari... I to vam samo otkrivamo delić jelovnika, ipak pre nego što se bacite na posvećeno čitanje ponude, predlažemo vam da za piće naručite kinesku fantu, ledeni čaj, ili čak i mleko od kokosa koje stiže u limenci. Zaista ćete se ovde osećati kao da ste na egzotičnom proputovanju pravo u srce Azije.

Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 6)
Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 7)

Neće vas samo ukusi poslati daleko, i sam enterijer je personifikacija ideje restorana koji donosi jednistveno iskustvo. Na ulazu će vas dočekati roboti, zidovi su oslikani floralnim motivima, a iznad stolova su visilice nalik tradicionalnim, ali i veliki lusteri ukrašeni cvećem. Ovo mesto vas poziva da očistite svoj raspored i posvetite se kombinovanju ukusa dok ne otkrijete svoju dobitnu kombinaciju. Ne sumnjamo da ćemo se često sretati na ovom mestu!

Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 8)
Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 9)
Egzotični ukusi: Posetili smo restoran Asia Food (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor