Pretraga

Kako da postanete vegan u nekoliko lakih koraka

Kako da postanete vegan u nekoliko lakih koraka

Tekst: BURO.

Ok, možda smo vas malo prešli ovim naslovom, ali upalilo je, zar ne? Jednostavna istina jeste da se vegan postaje kada čovek za tim oseti potrebu, baš kao što se donose i druge odluke koje utiču na način na koji živimo. Pored toga, nismo tu da bilo koga teramo na bilo šta ali moramo da priznamo da nam ideja o tome da pozitivno utičemo na planetu zvuči primamljivo. Nema potrebe da pobacate sve što posedujete i pravite drastične rezove, počnite tako što ćete usvojiti neke od veganskih praksi u nekim situacijama. Danas to više ne znači kompromise po pitanju kvaliteta na koji smo navikli. Kako? Lako. Donosimo vam savete uz koje ćete se lako pomeriti u dobrom smeru, što je sasvim dovoljno.

ODEĆA

Kako da postanete vegan u nekoliko lakih koraka (фото 1)
Kako da postanete vegan u nekoliko lakih koraka (фото 2)
Kako da postanete vegan u nekoliko lakih koraka (фото 3)

Da, oči vas ne varaju, na prvo mesto čak ni nismo stavili hranu. Uticaj koji modna industrija ima je izuzetno velik, a danas se sve više dizajnera i brendova odlučuje da gde god je to izvodljivo ponudi održivije alternative. Osim Stellae McCartney koju svi znamo kao pionira veganske mode (ali čiji komadi su realno iznad kupovne moći većine), u isitom smeru su krenuli i mnogi mladi brendovi poput mađarske Nanushke (poznate upravo po komadima od veganske kože) ali i sportskih giganata poput adidasa koji danas svoje kultne modele kao što je Stan Smith nudi i u vegan opciji

KOZMETIKA

Kako da postanete vegan u nekoliko lakih koraka (фото 4)

Da li ste znali da sve veći broj kozmetičkih brendova ima veganske linije? Kada sledeći put budete uživo ili virtuelno bazali po parfimerijama, probajte neku od njih. Sve su šanse da po pitanju učinkovitosti nećete primetiti nikakvu razliku. Jedan od naših favorita jesu prozvodi za negu lica Tea Tree, legendarnog brenda The Body Shop ali nemojte da nas slušate slepo - tu je cela veganska sekcija od koje možete birati.

ODABRANA INSPIRACIJA

Nema smisla poricati: društvene mreže nas prate svakodnevno (iako smo nekad u zabludi da pratimo mi njih). Okružite se kvalitetnom inspiracijom koja će učiniti da poželite da uradite nešto dobro za sebe (i okolinu) i koja vas pri tom neće baciti u depresiju zbog nerealnih očekivanja. Veganski blogovi i Instagram nalozi su svuda oko nas, i da, dodaju u naš svet malo boje.

NAUČITE SAMI

Bakin kuvar? Ok je da ga i dalje volite i koristite ali danas postoje i mnoge alternative. Obrazujte se i pružite sebi priliku da naučite i zavolite i nešto novo. Učiti kako se kuva je zabavno i beskrajno kreativno, to je proces kroz koji upoznajemo sebe. Neka se dobre navike ukorene u vaš život i njega udobno smeste. ovo su naši favotiri, prelistajte ih, udaljeni su samo na jedan klik.

UGODITE SEBI

Kako da postanete vegan u nekoliko lakih koraka (фото 11)

Kada smo rekli da veganstvo ne podrazumeva kompromis u kvalitetu (i u ovom slučaju ukusu), nismo se šalili. Kad nemate vremena, kada vas uhvati nostalgija, kada jednostavno želite da ugodite sebi i onima koji su pored vas, tu je Sarma Bar sa svojom veganskom varijacijom na temu ovog tradicionalnog jela. Poručite ga putem CarGo Butler aplikacije i na vašoj adresi će se naći za nekoliko desetina minuta.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor