Pretraga

Orange is the new black: Evo kako sada izgleda restoran Sketch

Tekst: BURO.

Čuveni restoran Sketch - delom umetnička galerija, delom gastro taverna, delom butik - otkad se pojavio na sceni 2002. godine privlači ljubitelje gastronomije, a kada ga je 2014. godine India Mahdavi "presvukla" u millennial pink nijansu postao je Instagram senzacija i lokacija na kojoj se pojavio svako ko je neko. Povodom 20-godišnjice, Sketch se oprasta od svoje ružičaste estetike i menja je za oranž boju, novu vruću nijansu u dizajnu enterijera.

Novi, sveobuhvatni redizajn potpisuju nigerijska umetnica Yinka Shonibare i arhitektinja India Mahdavi koje su ovom kultnom prostoru udahnule novi život. Umetnička vizija trpezarije koju je osmislila Yinka dopunjena je postavkom arhitektinje koju onu lično definiše kao "poglavlje kulturnog definisanja". Osim transformacije boja, u prostor su useljeni novi radovi sa prepoznatljivom estetikom umetnice, pod nazivom "Moderna magija" a koji slave afričku kulturu. Instalacija sadrži četiri ručno oslikane maske izrezbarene u drvetu i deset replika kakve je nekada posedovao Pablo Picasso. Na izložbi će biti dodati i drugi jedinstveni komadi koje personifikuju Afriku i njeno kulturno nasleđe. 

Prostor sada krase bakarne tapete i zidne lampe koje je dizajnirala Ines Bresan, a jedinstvene komade dizajnirali su afričke zanatlije na poziv arhitektinje. Novi elementi i igra svetlom unose toplinu u ovaj prostor i tvore intimnu atmosferu, ali kako će se redizajn dopasti vernoj publici? Videćemo po broju selfija na Instagramu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor