Pretraga

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Studio Intuit,
Monika Pavlović,
press

Praznično vreme je doba kada želimo da usporimo, posvetimo se porodici i prijateljima, prevrtimo neke stare dobre i nove optimistične priče, želimo da pucamo od smeha i baš, baš sve da prekrijemo prah šećerom. To ćemo neizostavno i učiniti, ne možemo da zamislimo trpezu bez maštovitih slatkiša, a neki kolači su toliko jasna asocijacija na bezbrižnost da im ne treba neki poseban uvod. Ma da, pričamo o kuglofu, ukusnom kolaču koji se može praviti u milion različitih varijacija i savršeno će zaokružiti svaki obrok, a još bolji će biti uz kafu, ili čašu dobrog crnog vina. Ove sezone želimo da se aspolutno prepustimo slatkoj dokolici, pa smo se odlučili da svoj kuglof poručimo na vreme, ukoliko ćete našim stopama preporučujemo nekoliko domaćih poslastičara koji su se specijalizovali baš za tu poslasticu.

Kuglof Drina

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 1)

Iza slatke radionice Kuglof Drina stoji Ivana Draganić Lekić, ona je vodila računa da sve u vezi kuglofa koji izađu iz te radionice bude posebno i zaokruženo do kraja. Iako su ukusi ti koji su u prvom planu i zbog kojih ćete se iznova vraćati sa novim porudžbinama (uz večitu dilemu da li da kombinujete čokoladu, višnju i konjak, ili da se ipak odlučite za miks kajsija i krema od bele čokolade), o svakom detalju se vodilo računa. Pakovanje za kuglof dizajnirali su arhtekte Vladimir i Vanja Ivošević, kuglofi stižu u elegantnim krem-crnim kutijama uz pisamce zapečaćeno zlatnim voskom. Poželećete da jedan pošaljete sami sebi jer ste bili tako dobri ove godine. Slažemo se i podržavamo, ali u duhu praznika pisamce sa slatkim kolačem uputite i na adresu drage osobe koja je zaslužila razneženi osmeh na svojim usnama.

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 2)
Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 3)

Piacere kuglof

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 4)

Piacere kuglof je mala porodična radionica gde je sve podređeno stvaranju sočnog kuglofa za trenutke uživanja. Na njihovom meniju ćete pronaći kuglofe sa kandiranim voćem sa prelivom od bele, ili mlečne čokolade, kao i kolač koji kombinuje domaće kajsije i maskarpone sir (u niskom startu čekamo početak sezone kajsija!). Za one koji vole klasične ukuse, tu je Sacher varijacija koja po čuvenom receptu spaja domaći džem od kajsije i crnu čokoladu. Dodajte šolju jakog čaja i ispričajte se sa porodicom i prijateljima uz pauze za još jedno parče. Hej, pa praznici su, ko broji parčiće?!

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 5)
Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 6)

Modla 180c

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 7)

Jelena Perović je vrlo lako skupila nepodeljene simpatije naše redakcije. Kako? Kutijom najmekanijih, najhrskavijih čokoladnih kolačića. Njena filozofija je jednostavna, ona pravi slatkiše koji su svedeni i visokokvalitetni, radi se o tradicionalnim poslasticama gde nema mesta kompromisima sa ukusima. Sve je prhko, lagano, mirisno i ukusno. Kuglofi zauzimaju posebno mesto u Jeleninoj ponudi i možete birati između sedam vrsta, od Karlovačkog, preko mamornog, do komišbrota. Poručite, sačekate isporuku i dotle pripremite tanjiriće od delikatnog porcelana sa puno uživanje u ukusima.

Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 8)
Slatka groznica: Otkrivamo vam gde kod nas možete da poručite najbolji kuglof (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor